۱۵ روش تشخیص عسل طبیعی از عسل تقلبی

روش های تشخیص عسل طبیعی را می دانید؟مدت زمان مطالعه

کیفیت عسلی که مصرف می کنید را تا به حال سنجیده اید؟

برای بسیاری از ما خرید عسل با کیفیت و خالص چالش بزرگی است. مانند سایر مواد غذایی، تقلب در صنایع عسل هم رایج بوده و فریب خریدار هم کار آسانی است.

مشخصات عسل خوب:

۱٫ میزان آب موجود در عسل:

برخی از افراد بر این باورند که عسل با کیفیت از مقدار کمی آب برخوردار است چون اگر حاوی آب باشد تازگی خودش را از دست می دهد.

در آزمایشگاه میزان آب موجود در عسل با وسیله ای به نام Gadget refractometer سنجش می شود.

میزان آب باید کمتر از ۱۹%باشد.

تشخیص عسل طبیعی از میزان آب آن:

تشخیص عسل طبیعی با صدا:

عسل های طبیعی حاوی مخمر هستند، اما به دلیل فشار اسمزی و آب کم این مخمرها غیر فعال هستند.

اما عسل های تقلبی آب بیشتری دارند پس تخمیر در آنها صورت می گیرد.

این امر باعث افزایش اسیدیته در عسل شده و هنگام باز کردن درب یک صدای پاپ میدهد.

تشخیص عسل طبیعی با حباب هوا:

شیشه عسل را ارونه کنید اگر حباب زیادی در آن جمع شد, عسل آب زیادی دارد.

تشخیص عسل طبیعی با کاغذ:

چند قطره از عسل را روی کاغذ یا دستمال کاغذی قرار دهید.

اگر عسل خالص باشد کاغذ را خیس نمی کند  اما اگر تقلبی باشد می تواند کاغذ را مرطوب یا حتی خیس کند.

۲٫ میزان شفافیت عسل:

بسیاری از مصرف کنندگان فکر میکنند عسل با کیفیت از نظر ظاهری باید عاری از نقص، تمیز و شفاف باشد.

اما اکثر مواقع عسلی که از گرده مناسب تهیه شده کدر است.

وجود بسیاری از ناخالصی ها مانند ذرات موم، تکه های ریز چوب, ذرات گرد وغبار یا گرده باعث می شود تا در نظر مصرف کننده عسل بی کیفیت و ناخوشایند باشد.

وجود گرده در عسل می تواند نشانگر اصالت آن باشد.

نوع و مقدار گرده منشا عسل را تعیین می کند. عسلی که از چین وارد می شود به صورت میکروفیلتر شده است و به دلیل حذف گرده هیچ راهی برای تعیین منشا عسل وجود ندارد.

چنین عسل هایی را بعنوان عسل محلی تلقی کرده و با قیمت بالایی به فروش میرسانند.

۳٫رنگ عسل خوب:

آیا تا کنون فکر کرده اید که چرا عسل در رنگ های مختلف وجود دارد؟

چه چیزی باعث می شود عسل به رنگ های مختلف دیده بشود؟

بهترین رنگ عسل کدام است؟

می دانیم که زنبور ها با جمع آوری شهد از گل های مختلف خود عسل می سازند این گل ها منشا عسل هستند و روی رنگ عسل تاثیر می گذارند.

به عنوان مثال عسل گندم سیاه، تیره و مزه تندی دارد در حالی که عسل شکوفه پرتقال دارای رنگ روشن و مزه شیرین ملایم است.

از روی رنگ عسل نمیتوان به کیفیت آن پی برد.

صرفا می توان گفت عسلی که رنگ تیره دارد مواد معدنی، میزان ph و عطر و طعم بیشتری دارد.

بسته به شهد گل عسل را در ۳ رنگ مختلف طبقه بندی می کنند:

  • عسل به رنگ زرد روشن
  • عسل کهربایی (زرد مایل به قهوه ای)
  • عسل قهوه ای تیره

فرق عسل اصل و تقلبی چیست؟

عسل واقعی و خالص مستقیما از زنبور هایی تهیه می شود که توسط گل های ارگانیک تغذیه می شوند اما عسل تقلبی دارای یکسری افزودنی ها و تغییرات است که در کارخانه روی می دهد.

پس یک نقطه شروع خوب برای تشخیص می تواند مطالعه برچسب اجزا تشکیل دهنده باشد.

به دنبال کلماتی مانند خام ،طبیعی و عسل جنگل یا ارگانیک باشید اما صرفا نمی شود به این روش اعتماد کرد.

ساخت عسل تقلبی:

در عسل تجاری یا عسل تقلبی اغلب از محلول گلوکز و شربت ذرت با فروکتوز بالا استفاده می شود که شما نم یتوانید از وجود آن مطلع شوید.

در ادامه با یک روش ساخت عسل تقلبی آشنا شوید تا ببینید این فرایند چه قدر ساده است و بیشتر حواس خود را در خرید عسل جمع کنید.

مواد مورد نیاز:

  • دو فنجان شکر
  • یک فنجان آب
  • یک فنجان عسل طبیعی
  • نصف قاشق غذاخوری آبلیمو

روش تهیه:

  1. در یک ظرف مقداری شکر و مقداری از آب را میریزند.
  2. اجازه می دهند تا با حرارت متوسط کمی بجوشد.
  3. بعد از اینکه شربت به رنگ طلایی در آمد بقیه آب و شکر و آب لیمو را اضافه می کنند.
  4. سپس به مدت ۱۰ دقیقه روی حرارت متوسط میماند.
  5. وقتی مواد حالت طلایی ثابت و شفاف پیدا کرد یک فنجان عسل خالص را اضافه می کنند.
  6. با قاشق به هم زده و با حرارت متوسط به مدت ۳ دقیقه می پزند.
  7. آنرا خنک کرده و بعد از یک شبانه روز قابل استفاده است.

روش های تشخیص عسل طبیعی از عسل تقلبی:

۱٫ تشخیص عسل طبیعی با ماکروویو:

دو قاشق از نمونه عسل را به یک ظرف قابل استفاده در ماکروویو اضافه کنید و حدود ۴۵ تا ۶۰ ثانیه با قدرت زیاد گرم کنید.
عسل طبیعی به سرعت کاراملی می شود در حالیکه عسل مصنوعی به کف و حباب تبدیل می شود.

۲٫تشخیص عسل طبیعی با نان:

مقداری عسل را روی مقداری نان بمالید پس از چند دقیقه اگر عسل شما خالص باشد نان خشک خواهد شد اما اگر عسل تقلبی باشد به دلیل رطوبت حالت نرم خواهد داشت.

۳٫ تشخیص عسل طبیعی با انگشت شست:

مقدار کمی عسل را روی انگشت شست خود قرار دهید و بررسی کنید که آیا مانند هر مایع دیگری به اطراف پخش می شود؟

اگر این اتفاق افتاد ممکن است عسل ناخالص باشد چون عسل خالص حالت غلیظ دارد به سطح مورد نظر میچسبد و چکه نمی کند.

۴٫ تشخیص عسل طبیعی با کبریت:

شاید برایتان جالب باشد که عسل خالص قابل اشتعال است. این آزمایش را با احتیاط انجام دهید.

یک چوب کبریت را با عسل آغشته کنید چوب کبریت را روی قوطی کبریت بکشید.
اگر روشن شود عسل شما طبیعی و خالص است اگر روشن نشود نشانه وجود رطوبت بوده و عسل تقلبی است.

۵٫ تشخیص عسل طبیعی با سرکه:

یک قاشق غذاخوری عسل، مقداری آب و دو تا سه قطره سرکه را باهم مخلوط کنید.

اگر این مخلوط حالت فومی داشته باشد به احتمال بالا عسل شما تقلبی است .

۶٫ تشخیص عسل طبیعی با آب:

عسل طبیعی در آب حل نمی شود در در کف ظرف می ماند. اگر آن را هم بزنید در مدت زمان طولانی رقیق می شود اما عسل تقلبی فورا در آب حل می شود.

۷٫ تشخیص عسل طبیعی با زرده تخم مرغ:

اگر عسل واقعی را در ظرفی حاوی زرده تخم مرغ ریخته و مخلوط کنیم, زرده تخم مرغ پخته شده به نظر می رسد.

در صورتیکه این تست با عسل تقلبی انجام شود تغییری در زرده تخم مرغ مشاهده نخوهد شد.

۸٫ تشخیص عسل طبیعی از میزان چسبندگی:

عسل با کیفیت خوب اگر بین انگشتان شما مالیده شود خیلی چسبنده نیست.

اما عسل تقلبی به دلیل افزودن شیرین کننده ها حالت چسبندگی دارد این روش برای تست آسان است و بسیار قابل توجه است.

۹٫ تشخیص عسل طبیعی با بو:

عسل طبیعی رایحه ملایم دارد و اغلب بوی گل می دهد درصورتیکه عسل تقلبی یا بوی بسیار تندی دارد یا کلا بو ندارد.

۱۰٫ تشخیص عسل طبیعی با مزه:

طعم و مزه عسل خالص برای چند دقیقه باقی می ماند اما مزه عسل تقلبی بخاطر وجود قندهای افزودنی ماندگاری بیشتری در دهان دارد.

۱۱٫تشخیص عسل طبیعی با ایجاد لکه:

عسل خوب لکه ای از خود به جای نمیگذارد حتی اگر روی یک پارچه سفید بریزد.

اما عسل تقلبی اگر بر روی لباس شما بریزد لکه آن برجای می ماند.

تشخیص موم عسل طبیعی:

می دانیم که چگالی موم از آب کمتر و از الکل بیشتر است.

روش تشخیص:

  1. در یک ظرف شیشه ای آب و کمی الکل صنعتی بریزید.
  2. مقداری از موم را فشرده کرده بطوری که هیچ هوایی داخل آن باقی نماند.
  3. موم را داخل ظرف ریخته و هم بزنید.
  4. اگر موم ها بر روی آب بایستند عسل تقلبی است.
  5. در صورتیکه به ته ظرف بروند نشانه طبیعی بودن عسل است.

نکته:

روش فوق را صرفا با آب یا الکل به تنهایی انجام ندهید و حتما محلول آب و الکل را تهیه کنید. چرا که نتیجه نهایی اشتباه خواهد شد.

همچنین توجه داشته باشید که:

موم عسل طبیعی عطر بالایی دارد ولی موم تقلبی چنین نیست.

موم تقلبی هنگام سوختن دود سیاهی از خود بجای می گذارد.

نتیجه گیری:

در کل تفاوت های زیادی بین عسل طبیعی و تقلبی وجود دارد که قابل شناسایی با چشم غیر مسلح است.

باوجود آنکه روشهای بالا بسیار ساده و قابل انجام برای تشخیص عسل طبیعی از تقلبی هستند ولی تایید نهایی بر واقعی یا تقلبی بودن عسل نیست.

برای اطمینان نهایی از طبیعی و خالص بودن عسل، یکسری تکنیک های آزمایشگاهی وجود دارد که به تخصص و تجهیزات خاصی نیازمند است.

منابع benefits-of-honey و albeena و bee-america و mybeeline

شما همچنین ممکن است مانند
1 دیدگاه
  1. پریسا خدادادی می گوید

    یکی از دردسرهای همیشگی درمورد عسل اینکه اصل یا نه. مقاله خیلی خوبی بود روشهای عالی رو پیشنهاد کردید که من تاحالا نمیدونستم.

ارسال یک دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.