آشنایی با ۶ خاصیت دمنوش بادرنجبویه به همراه ۲ روش تهیه آن …

مدت زمان مطالعه دمنوش بادرنجبویه از برگ های گیاه بادرنجبویه تهیه می شود که با نام گیاهشناسی ملیسا آفیسینالیس شناخته می گردد.

گیاه بادرنجبویه به خانواده گیاه نعناع تعلق دارد و از گیاهان بومی جنوب اروپا و نواحی مدیترانه، خاورمیانه و آسیا به شمار می رود.

امروزه این گیاه در آمریکای شمالی و جنوبی نیز کشت می شود و از گیاهان باغچه ای محبوب این منطقه محسوب می شود.

از برگ گیاه بادرنجبویه برای تهیه داروهای گیاهی متعددی استفاده می شود.

در گذشته از این گیاه برای درمان اختلالات گوارشی، تسکین دردهای قاعدگی و سردرد استفاده می شده است.

علاوه براین دمنوش بادرنجبویه دارای خاصیت آرامبخش ملایمی است و باعث می شود این نوشیدنی برای افرادی که از اختلالات خواب رنج می برند یا به دنبال چای مناسبی برای قبل از خواب هستند، ایده آل باشد.

خواص چای بادرنجبویه:

همانطور که گفتیم دمنوش بادرنجبویه خواص زیادی برای سلامتی دارد و از دمنوش هایی است که در طب گیاهی کاربرد بسیاری دارد.

در ادامه ۶ مورد از خواص بادرنجبویه را مرور می کنیم.

  1. کاهش استرس و اضطراب

اثر آرامبخش چای بادرنجبویه به کاهش میزان استرس بعد از روزهای سخت و پرتنش کمک می کند.

در واقع، از برگ های این گیاه در داروهای ضداضطراب استفاده می شود.

طبق یافته های یک پژوهش، عصاره بادرنجبویه می تواند تأثیر زیادی در تسکین استرس داشته باشد.

یک پژوهش دیگر نشان می دهد که نوشیدنی های تهیه شده از این گیاه می توانند به بهبود خلق و عملکرد شناختی کمک کنند.

  1. بهبود کیفیت خواب

دمنوش بادرنجبویه برای خواب بسیار مفید است. این دمنوش به دلیل رایحه تسکین بخش خود علایم بیخوابی و سایر اختلال های خواب را بهبود می بخشد و سلامت خواب را بالا می برد.

  1. تقویت سلامت مغز

یکی از خواص دمنوش بادرنجبویه بهبود شناخت ذهنی و تسکین علایم بیماری های عصبی جدی است.

مصرف مرتب این دمنوش می تواند در مراحل اولیه بیماری آلزایمر، علایم این بیماری را بهبود ببخشد.

با اینکه این دمنوش قادر به درمان آلزایمر نیست، می تواند مهار آن را آسان تر کند. البته توصیه می کنیم پیش از مصرف آن به عنوان داروی کمک کننده اعصاب، نظر پزشک خود را جویا شوید.

طبق یافته های یک پژوهش دیگر بادرنجبویه دارای خواص کولینرژیک (دارای خواص استیل کولین) است به این معنی که به عنوان یک انتقال دهنده ی عصبی عمل می کند.

اعصاب کولینرژیک بیماران آلزایمری اغلب دچار آسیب می شود که همین باعث بروز علایم فراموشی و در نهایت زوال عقل می شود. محققین متوجه شده اند که مصرف مرتب بادرنجبویه یادآوری خاطرات را افزایش می دهد و برای بیماران آلزایمری خواص درمانی دارد.

  1. تسکین مشکلات گوارشی

بادرنجبویه از گذشته برای درمان قولنج نوزادان مورد استفاده قرار می گرفته است.

امروزه در بسیاری از داروهای گیاهی ای که برای تسکین قولنج نوزادان مورد استفاده قرار می گیرند، بادرنجبویه، بابونه و رازیانه با هم ترکیب می شوند. این داروها به کاهش مدت زمان گریه نوزاد کمک می کنند و اگر به طور مرتب مصرف شوند حتی ممکن است قولنج را کاملاً درمان کنند.

دمنوش بادرنجبویه همچنین می تواند به تسکین بیماری های رایج دستگاه گوارش مانند ناراحتی معده و زخم معده کمک کند.

طبق یافته های پژوهش های انجام شده، مصرف بادرنجبویه از ایجاد زخم معده های جدید جلوگیری کرده و به کاهش علایم تهوع کمک می کند.

  1. درمان عفونت

دمنوش بادرنجبویه زمان درمان و علایم ویروس تبخال را کاهش می دهد. همچنین می توان برای کاهش احساس خارش و سوزش از این دمنوش به صورت موضعی به عنوان کرم استفاده کرد.

تانین ها و پلی فنول های موجود در این دمنوش در درمان تبخال ناشی از این ویروس تأثیر زیادی دارد.

  1. پیشگیری از بیماری های قلبی

یکی از خواص دمنوش بادرنجبویه این است که می تواند به بهبود سلامت کلی قلب کمک کند.

پژوهش ها نشان داده اند که این دمنوش می تواند تری گلیسرید را پایین بیاورد و سنتز کلسترول را بهبود بخشد.

مصرف مرتب دمنوش بادرنجبویه می تواند به کاهش کلسترول بد یعنی ال دی ال کمک کند. همچنین مصرف دمنوش بادرنجبویه و فشار خون رابطه ی عکس دارند و می توانید با نوشیدن مرتب این چای فشار خون خود را کنترل کنید.

علاوه براین پژوهش ها نشان داده اند که دمنوش بادرنجبویه می تواند آریتمی قلبی را کنترل کند.

آریتمی وضعیتی است که در آن ضربان قلب نامرتب می شود. این خواص چای بادرنجبویه احتمالاً به خاصیت ضدالتهابی و آرامش بخش آن نیز مرتبط هستند.

طرز تهیه دمنوش بادرنجبویه:

برای تهیه دمنوش بادرنجبویه هم میتوانید از برگ بادرنجبویه ی خشک استفاده کنید و هم از بادرنجبویه ی تازه ای که در باغچه ی خودتان کاشته اید.

اگر می خواهید برای تهیه این دمنوش از برگ های باغچه ی خودتان استفاده کنید، حواستان باشد که گیاه را در فاصله ای دور از جاده های اصلی و سایر آلاینده های احتمالی بکارید.

مواد لازم:

  • برگ بادرنجبویه ۱ قاشق غذاخوری خشک یا ۲ قاشق غذاخوری تازه

  • آب ۱ پیمانه

  • عسل به مقدار دلخواه و اختیاری

  • دارچین به مقدار دلخواه و اختیاری

  • زنجبیل به مقدار دلخواه و اختیاری

طرز تهیه:

  1. آب را در یک قابلمه کوچک جوش بیاورید. همین که به غل زدن افتاد بادرنجبویه را اضافه کنید.

  2. شعله را خاموش کنید و بگذارید دمنوش چند دقیقه بماند و دم بکشد.

  3. دمنوش را صاف کنید و در یک فنجان بریزید.

  4. خود چای بادرنجبویه طعمی مرکباتی ملایم با ته مزه ی نعناع دارد. اما اگر می خواهید طعم چایتان بیشتر بشود، می توانید کمی زنجبیل، عسل یا دارچین به آن اضافه کنید.

  5. عسل را می توانید بعد از صاف کردن دمنوش به آن اضافه کنید اما زنجبیل حلقه شده یا چوب دارچین را باید همزمان با بادرنجبویه به آن اضافه کنید و بگذارید به همان شکل دم بکشد.

طرز تهیه چای سیاه و بادرنجبویه:

مواد لازم:

  • چای سیاه کیسه ای ۴ عدد یا چای باز ۴ قاشق چایخوری

  • شکر نیشکر یک سوم تا نصف پیمانه

  • لیموترش ۳ عدد ارگانیک عدد آب گرفته شده و ۱ عدد حلقه شده)

  • برگ بادرنجبویه ۱۰ تا ۱۵ عدد

طرز تهیه:

  1. در یک قابلمه ۶ پیمانه آب را جوش بیاورید.

  2. چای سیاه، شکر و نصف بادرنجبویه ها را به آب جوش اضافه کنید.

  3. مخلوط را هم بزنید تا شکر حل شود سپس در ظرف را بگذارید و اجازه دهید چای ۷ تا ۱۰ دقیقه بماند و دم بکشد. (می توانید چای سیاه و بادرنجبویه را پس از دم کشیدن در این مرحله صاف کنید و به صورت گرم میل کنید. اما اگر می خواهید چای سرد تهیه کنید مراحل بعدی را نیز انجام دهید)

  4. همزمان، پارچ را با یخ پر کنید و آب لیموترش و لیموترش حلقه شده را در آن بریزید.

  5. چای را صاف کنید و روی یخ بریزید.

  6. پارچ را با آب خنک پر کنید و باقی بادرنجبویه ها را اضافه کنید. چای سیاه و بادرنجبویه را هم بزنید و سرو کنید.

منابع modernhippiehw و cupandleaf و originalhomesteading

شما همچنین ممکن است مانند

ارسال یک دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.