خواص دمنوش پرتقال و طرز تهیه آن به ۶ روش متفاوت !!!!

مدت زمان مطالعهدمنوش پرتقال یکی از دمنوش های طبیعی خوش عطر و طعم است که میتوان آن را با استفاده از آب پرتقال، کنستانتره ی آن و یا پوست پرتقال تهیه کرد.

این دمنوش از خواص زیادی برای سلامتی برخوردار است که بیشتر آنها به خواص خود میوه پرتقال و مواد مغذی موجود در آن مربوط می شود.

بعضی از این مواد مغذی عبارتند از:

پرتقال علاوه بر این مواد مغذی، حاوی چندین نوع آنتی اکسیدان و ترکیبات غذایی گیاهی دیگری مانند فلاوونون های مرکباتی (مانند هرپریدین)، آنتوسیانین ها و سایر ترکیبات پلی فنول است.

این ترکیبات مفید در کنار هم دارای خواص ضد التهابی، ضد سرطانی، ضد دیابت و ضد کلسترول هستند.

خواص چای پرتقال:

ترکیباتی که در بالا به آنها اشاره کردیم باعث می شوند دمنوش پرتقال دارای خواص ارزشمندی برای سلامتی باشد که در ادامه به بعضی از این خواص چای پرتقال اشاره می کنیم:

  • کمک به کاهش ریسک بعضی سرطان های مشخص

  • کمک به کاهش ریسک بیماری های قلبی و قلبی عروقی مختلف

  • کمک به مقابله با ویروس ها و باکتری ها

  • مقابله با آسم

  • کمک به مقابله با پوکی استخوان و آرتروز رماتیسمی

  • کمک به پیشگیری از سنگ کلیه

  • کمک به کنترل قند خون و مفید برای افراد دیابتی

  • کمک به مقابله با زخم معده

۱. طرز تهیه دمنوش پرتقال:

این دمنوش به چند روش مختلف تهیه می شود که رایج ترین آنها این است که مقداری آب پرتقال یا کنستانتره ی آن را به یک قوری چای دم کشیده اضافه می کنند.

با اینحال بعضی ها ترجیح می دهند برای تهیه این دمنوش، پوست پرتقال را بدون افزودن هیچ گونه چای در آب جوش بریزند و بگذارند بماند و دم بکشد.

مواد لازم:

  • پوست پرتقال خشک شده یک قاشق چایخوری

  • چوب دارچین یا پودر دارچین (اختیاری)

  • عسل یا شیرین کننده دلخواه به مقدار لازم

طرز تهیه:

  1. برای تهیه این دمنوش، از پرتقال تازه استفاده کنید و پوست آن را به شکل تکه های نیم سانتی متری خرد کنید.

  2. بگذارید پوست پرتقال، ترجیحاً در جایی خشک و خنک بماند و خشک شود.

  3. برای سریعتر خشک شدن پوست پرتقال، می توانید آن را در فر بریان کنید تا کمی برشته شود.

  4. پوست پرتقال خشک شده را با استفاده از هاون بکوبید تا پودر شود.

  5. اکنون پوست پرتقال پودر شده را در یک قوری استیل، شیشه ای یا لعابی بریزید و قوری را آب کنید.

  6. بگذارید آب جوش بیاید.

  7. سپس اگر مایل بودید به دمنوش دارچین اضافه کنید تا طعمش بیشتر شود، آن را در این مرحله اضافه کنید و شعله را خاموش کنید.

  8. بگذارید پوست پرتقال ۱۵ دقیقه در آب بماند و دم بکشد.

  9. دمنوش را با استفاده از صافی در فنجان بریزید.

  10. عسل یا شیرین کننده دلخواه را اضافه کنید و هم بزنید و دمنوش را نوش جان کنید.

۲. طرز تهیه دمنوش پرتقال و لیمو:

مواد لازم:

  • لیموترش یک عدد

  • چای باز یک و نیم قاشق غذاخوری

  • شکر به میزان لازم

  • پرتقال نصف عدد

  • آب پنج پیمانه

  • نعناع یک شاخه

طرز تهیه:

  1. ابتدا ۲ فنجان آب را جوش بیاورید و چای را به آن اضافه کنید.

  2. بگذارید ۵ تا ۱۰ دقیقه بماند و آهسته غل بخورد.

  3. شعله را خاموش کنید و مخلوط را صاف کنید و بگذارید خنک شود.

  4. شکر و نعناع ریز خرد شده را در یک بطری شیشه ای بریزید.

  5. لیموترش و پرتقال را برش دهید و آب آنها را در بطری بچکانید.

  6. در آخر، چای و باقیمانده ی آبجوش را اضافه کنید و دمنوش را گرم سرو کنید.

  7. اگر بخواهید می توانید دمنوش پرتقال و لیمو را در یخچال قرار دهید و آن را به صورت خنک سرو کنید.

۳. طرز تهیه دمنوش پرتقال و دارچین:

مواد لازم:

  • آب سه و نیم پیمانه

  • چوب دارچین ۳ عدد

  • پرتقال ۱ عدد (پوست و آب)

  • شکر ۲ قاشق غذاخوری

  • نعناع نصف پیمانه تازه

طرز تهیه:

  1. کل مواد را در یک روغن دان بریزید و بگذارید مخلوط جوش بیاید.

  2. روغن دان را از روی شعله بردارید و در ظرف را بگذارید تا دمنوش دم بکشد و تا دمای اتاق خنک شود.

  3. دمنوش را صاف کنید و دوباره حرارت دهید و سرو کنید.

  4. این دمنوش را می توانید تا یک هفته در یخچال نگهداری کنید.

۴. طرز تهیه دمنوش پرتقال و نعنا:

مواد لازم:

  • آب ۳ پیمانه

  • نعنا ۶ شاخه تازه ۱۵ سانتی متری، خوب شسته شده

  • شکر یک سوم پیمانه یا طبق ذائقه (یا یک چهارم پیمانه عسل)

  • آب پرتقال تازه ۲ پیمانه

  • آب لیموترش تازه نصف پیمانه

  • آب سرد به میزان لازم برای پر کردن پارچ

  • یخ به میزان لازم برای پر کردن پارچ

  • نعنای تازه، برش های نازک پرتقال و لیموترش برای تزئین

طرز تهیه:

  1. در یک روغن دان متوسط، ۳ پیمانه آب را جوش بیاورید.

  2. نعناع را اضافه کنید و در ظرف را ببندید.

  3. ظرف را از روی شعله بردارید و بگذارید نعناع ۱۵ دقیقه یا بیشتر بماند و دم بکشد.

  4. نعناع را از آب خارج کنید و شکر یا عسل را اضافه کنید و هم بزنید تا حل شود.

  5. آب لیموترش و آب پرتقال را در یک پارچ ۲ لیتری بریزید و مخلوط کنید.

  6. عصاره نعناعی را که تهیه کرده اید به پارچ اضافه کنید و پارچ را با آب سرد و یخ پر کنید.

  7. بگذارید دمنوش پرتقال و نعنا کاملاً خنک شود.

  8. سپس آن را با کمی شاخه نعناع و برش های پرتقال و لیمو تزئین کنید و سرو کنید.

۵. طرز تهیه دمنوش پرتقال و زردچوبه:

این دمنوش به دلیل وجود زردچوبه از خاصیت ضدالتهابی بالایی برخوردار است.

همچنین زنجبیل موجود در آن مشکلات گوارشی را بهبود می بخشد و پوست پرتقال طعمی فوق العاده به آن می دهد.

مواد لازم:

  • آب جوش یک و نیم پیمانه

  • پوست پرتقال ۱ قاشق چایخوری ریز شده

  • زردچوبه نصف قاشق چایخوری تازه رنده شده

  • زنجبیل یک چهارم قاشق چایخوری تازه رنده شده

  • زردچوبه آسیاب شده یک چهارم قاشق چایخوری

  • فلفل سیاه آسیاب شده یک نوک انگشت

طرز تهیه:

  1. پوست پرتقال، زردچوبه، زنجبیل و فلفل را در یک محفظه مخصوص دم کردن چای یا لیوان دمنوش یا فرنچ پرس بریزید و ظرف را با آب جوش پر کنید.

  2. بگذارید دمنوش پرتقال و زردچوبه ۱۰ تا ۱۵ دقیقه بماند و دم بکشد سپس آن را میل کنید.

۶. طرز تهیه دمنوش پرتقال و زنجبیل:

مواد لازم:

  1. چای سیاه کیسه ای ۸ عدد

  2. پوست یک پرتقال متوسط

  3. زنجبیل تازه رنده شده ۱ قاشق غذاخوری

  4. آب جوش ۸ پیمانه

طرز تهیه:

  1. بگذارید آب جوش بیاید. سپس چای کیسه ای ها را در یک پارچ قرار دهید.

  2. همزمان، پوست پرتقال را با دقت جدا کنید. حواستان باشد که قسمت های سفید رنگ و تلخ را اضافه نکنید.

  3. پوست پرتقال و زنجبیل رنده شده را به پارچ اضافه کنید.

  4. آب جوش را در پارچ بریزید و بگذارید دمنوش ۱۰ دقیقه بماند و دم بکشد.

  5. دمنوش پرتقال و زنجبیل را گرم یا به همراه یخ سرو کنید.

منابع organicfacts و teapursuit و timesofindia و marthastewart و thespruceeats و kulinarian و thelemonbowl

شما همچنین ممکن است مانند

ارسال یک دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.