۴ دستورالعمل برای طرز تهیه چای دارچین (با زنجبیل٬ چای سبز و میخک)

مدت زمان مطالعهچای دارچین سرشار از خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهابی است که از بیماری جلوگیری می کنند و در زمان بیماری نیز می توانند به بهبود سریعتر آن کمک کنند.

در ادامه طرز تهیه چای دارچین به چند روش مختلف را با شما در میان می گذاریم.

۱. طرز تهیه چای دارچین ساده:

مواد لازم:

  1. چوب دارچین ۱ عدد (دارچین سیلان)

  2. آب جوش ۱ فنجان

  3. چای سیاه کیسه ای ۱ عدد (یا چای باز)

  4. عسل (یا شیرین کننده های دیگر) اختیاری و طبق ذائقه

طرز تهیه:

  1. چوب دارچین را در یک لیوان بزرگ قرار دهید.

  2. آب جوش را اضافه کنید و در لیوان را بپوشانید و بگذارید چوب دارچین ۱۰ دقیقه بماند و دم بکشد.

  3. چای را اضافه کنید و بگذارید ۳ تا ۴ دقیقه دیگر بماند و دم بکشد.

  4. اگر از چای کیسه ای استفاده کرده اید آن را خارج کنید و چوب دارچین را نیز از لیوان در بیاورید.

  5. در صورت تمایل چای را طبق ذائقه شیرین کنید و میل کنید.

  6. اگر از چای سیاه (معمولی یا بدون کافئین) استفاده کرده اید، می توانید به چای تان شیر یا یک جایگزین غیر لبنیاتی اضافه کنید و آن را با عسل یا شیره افرا شیرین کنید.

  7. می توانید به جای چای سیاه از چای قرمز یا چای بوته عسل (honeybush) استفاده کنید.

۲. طرز تهیه چای دارچین و زنجبیل:

مواد لازم:

  1. چوب دارچین

  2. ریشه زنجبیل تازه

  3. پوست یک عدد لیموترش

  4. عسل، شکر یا شیرین کننده دلخواه

  5. آب سرد

طرز تهیه:

  1. چوب دارچین، زنجبیل حلقه شده و پوست لیموترش را در یک قابلمه بزرگ روی آب بریزید و بگذارید ۱۰ دقیقه بجوشد.

  2. سپس شعله را کم کنید تا آهسته غل بخورد. می توانید هر چقدر بخواهید بگذارید مواد در آب بمانند و دم بکشند، حتی بیشتر از یک ساعت.

  3. چای دارچین و زنجبیل را داغ سرو کنید یا آن را در پارچ بریزید و در یخچال بگذارید تا خنک شود. این چای تا یک هفته در یخچال ماندگاری دارد.

چند نکته در مورد مواد لازم برای تهیه چای دارچین:

  • با اینکه می توانید همین دستور را به عنوان طرز تهیه چای دارچین با پودر دارچین نیز به کار ببرید، سعی کنید تا جای ممکن به جای چوب دارچین از پودر دارچین استفاده نکنید چرا که طعمشان یکی نیست و گاهی اوقات ممکن است چای تلخ بشود.

  • سعی کنید از دارچین سیلان استفاده کنید زیرا دارچین کاسیا اگر زیاد استفاده شود ممکن است حالتان را بد کند. دارچین سیلان به رنگ قهوه ای روشن است و لایه های نازکی دارد، در حالیکه دارچین کاسیا به رنگ قهوه ای تیره تری است و یک لایه ضخیم لوله شده دارد.

  • اگر ریشه زنجبیل را حلقه حلقه کنید بهتر در آب دم می کشد.

  • برای کندن پوست لیمو از پوست کن استفاده کنید و نوارهای ضخیمی از پوست آن ببرید. حواستان باشد که فقط پوست را جدا کنید و از لایه سفید زیر پوست چیزی اضافه نکنید چرا که به شدت تلخ است.

خواص چای دارچین و زنجبیل:

چای دارچین و زنجبیل خواص زیادی برای سلامتی دارد و این خواص به مواد تشکیل دهنده آن مرتبط هستند.

در ادامه خواص هر یک از این مواد را مختصراً بررسی می کنیم:

  • دارچین: ما در مقاله ای دیگر خواص دارچین را کاملاً شرح داده ایم. با اینحال اجمالاً آنها را در اینجا نیز ذکر می کنیم. دارچین سرشار از آنتی اکسیدان های پلی فنول است که از بافت های بدن در مقابل استرس اکسیداتیو و بیماری های مرتبط مانند سرطان، بیماری عروق کرونری قلبی و التهاب محافظت می کند. همچنین این ماده کلسترول ال دی ال، تری گلیسرید، فشار خون و مقاومت به انسولین را کاهش می دهد.

  • زنجبیل: علایم تهوع را به ویژه در زنان باردار کاهش می دهد. ضد التهاب است. قند خون را پایین می آورد. ریسک بیماری های قلبی را کاهش می دهد. به درمان سوءهاضمه مزمن کمک می کند. درد قاعدگی را تسکین می دهد. میزان کلسترول ال دی ال را کاهش می دهد. به دلیل خواص آنتی اکسیدانی اش از بیماری آلزایمر و سرطان پیشگیری می کند. در مقابل عفونت ها، از جمله عفونت دستگاه تنفس مؤثر است.

  • پوست لیموترش: سرشار از آنتی اکسیدان های فلاونوید و ویتامین ث است. حاوی آنتی اکسیدانِ دیلیمونین (D-limonene) است که به کاهش ریسک بیماری های قلبی و دیابت نوع ۲ کمک می کند. سیستم ایمنی و سلامت کلی قلب را تقویت می کند. به درمان سنگ کیسه صفرا و پیشگیری از سرطان کمک می کند.

  • عسل: سرشار از آنتی اکسیدان است. به کاهش فشار خون کمک می کند. کلسترول خوب (اچ دی ال) را افزایش می دهد و کلسترول بد (ال دی ال) را کاهش می دهد. ریسک دیابت و بیماری های قلبی را کاهش می دهد. به درمان سرفه کمک می کند و به بهبود کیفیت خواب در افراد مبتلا به عفونت دستگاه تنفسی فوقانی کمک می کند.

۳. طرز تهیه چای دارچین با چای سبز:

چای دارچین با چای سبز خواص زیادی دارد اما اگر می خواهید برای کنترل وزنتان آن را به رژیم غذایی روزانه تان اضافه کنید، حتماً این موضوع را به پزشک خود اطلاع دهید.

سعی کنید از دارچین سیلان که دارچین واقعی است استفاده کنید که کیفیت آن بهتر و بی ضررتر است.

مواد لازم:

  1. چای سبز کیسه ای ۱ تا ۲ عدد ارگانیک (یا چای سبز باز)

  2. چوب دارچین سیلان ۱ عدد

  3. عسل خام نصف تا ۱ قاشق غذاخوری

  4. آب نصف لیموترش

  5. آب جوش ۳ تا ۴ پیمانه

طرز تهیه:

  1. چوب دارچین و چای را ۵ دقیقه در آب جوش خیس کنید تا دم بکشد.

  2. عسل خام و آب لیموترش تازه را اضافه کنید و هم بزنید.

  3. چای را میل کنید و لذت ببرید.

  4. می توانید این چای را به صورت سرد و با یخ نیز سرو کنید.

خواص چای سبز و دارچین:

  • چای سبز با افزایش سرعت متابولیسم و افزایش احساس سیری به کاهش وزن کمک می کند. پژوهش ها نشان داده اند افرادی که به مدت سه ماه روزانه دو تا سه مرتبه چای سبز می نوشند پنج درصد از وزنشان را از دست می دهند.

  • کورامین موجود در دارچین یکی از عوامل مؤثر در کاهش وزن است. البته توصیه می شود در مصرف آن زیاده روی نکنید زیرا ممکن است به کبد آسیب بزند و باعث لاغری بیش از حد بشود. دارچین دارای میزان پایینی کورامین است که اگر به اندازه کافی مصرف شود و با ورزش ترکیب شود می تواند تاثیر زیادی در کاهش وزن داشته باشد.

  • دارچین هم مانند چای سبز دارای خواص مقابله کننده با رادیکال های آزاد است و حاوی ترکیبات فیتوشیمیایی مفیدی است.

  • یکی از خواص چای سبز و دارچین این است که برای معده و اختلالات گوارشی مفید بوده و با افزایش قابلیت بدن برای تجزیه و جذب مواد مغذی موجود در مواد غذایی هضم غذا را بهبود می بخشد.

  • این چای همچنین می تواند به کاهش سطح کلسترول و تری گلیسرید کمک کرده و سلامت قلب را بالا ببرد.

  • علاوه براین چای سبز و دارچین می تواند به پیشگیری از سرطان و اختلالات معدی روده ای کمک کرده، عملکرد شناختی را بهبود بخشیده، اسهال را درمان کرده و از عفونت های باکتریایی جلوگیری کند.

۴. طرز تهیه دمنوش میخک و دارچین با پودر دارچین

مواد لازم:

  1. آب ۱ و نیم پیمانه

  2. میخک ۱ عدد پودر شده

  3. دارچین پودری یک نوک انگشت

  4. چای باز ۱ قاشق چایخوری

  5. شکر ۱ قاشق چایخوری

  6. شیر ۱ قاشق غذاخوری (اختیاری)

طرز تهیه:

  1. آب و میخک پودر شده و پودر دارچین را روی شعله بگذارید تا جوش بیاید.

  2. در ظرف را خوب ببندید تا طعم مواد حفظ شود.

  3. بگذارید چای ۲ دقیقه تمام بجوشد.

  4. شعله را کم کنید و چای را اضافه کنید.

  5. شعله را خاموش کنید و بگذارید چای کمی بماند.

  6. چای را در فنجان بریزید و در صورت تمایل شیر و شکر اضافه کرده، نوش جان کنید.

زمان مصرف دمنوش دارچین

اینطور گفته می شود که نوشیدن چای دارچین شب ها قبل از خواب خستگی عضلات را برطرف کرده، سیستم ایمنی را تقویت کرده و متابولیسم را بالا می برد و به هضم غذاهای مصرف شده در طول روز کمک می کند.

همچنین نوشیدن چای دارچین قبل از خواب از افزایش وزن افراطی جلوگیری می کند و می تواند در کاهش وزن نیز مؤثر باشد.

منابع: sweetteaandthyme و theindianspot و verywellfit

شما همچنین ممکن است مانند

ارسال یک دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.