۱۵ مورد از مهم ترین خواص هسته زردآلو برای سلامتی

همانطور که درمقاله زردآلو , هر آنچه باید درباره این میوه فوق العاده بدانید اشاره کردیم. زردآلو یکی از مغذی ترین میوه های فصل بهار است.مدت زمان مطالعه

اگر  هسته زردآلو را بشکنیم و مغز آن را خارج کنیم می توانیم از خواص بسیار هسته این میوه اعجاب انگیز بهره مند شویم.

همچنین از هسته زردآلو در تهیه روغن زردآلو و چند ماده شیمیایی دیگر که مصارف دارویی دارند نیز استفاده می شود.

میزان مصرف توصیه شده هسته زردآلو:

این هسته ها ممکن است تلخ یا شیرین و حاوی مقادیر متغیر آمیگدالین باشند.

میزان آمیگدالین و همچنین خواص هسته در نمونه های تلخ و شیرین تفاوت چندانی با هم ندارد، بنابراین مقادیر مصرف روزانه توصیه شده در زیر در مورد هر دو نوع صدق می کند.

میزان مصرف توصیه شده هسته زردآلو به مورد مصرف آن بستگی دارد.

برای مصارف عمومی در بزرگسالان، مصرف میزان ۳ تا ۹ گرم بی خطر و مفید اعلام شده است.

باید در نظر داشت که به طور کلی مصرف هسته زردآلو برای کودکان توصیه نمی شود.

آیا هسته زردآلو سرطان را درمان می کند؟

همانطور که اشاره شد هسته زردآلو حاوی نوعی ماده شیمیایی سمی به نام آمیگدالین است.

این ماده در بدن به سیانور تبدیل می شود که یک ماده سمی است.

بعضی محققین بر این باور بودند که سلول های سرطانی قبل از هر نوع سلول دیگری آمیگدالین را جذب و به سیانور تبدیل می کنند.

این سیانور می تواند به تومور سرطانی آسیب بزند در حالی که برای سایر سلول ها بی خطر است.

اما تحقیقات جدید نشان داده اند که این موضوع صحت ندارد.

در واقع آمیگدالین در معده به سیانور تبدیل می شود و سپس در سراسر بدن پخش شده می تواند موجب آسیب های جدی و حتی مرگ شود.

مصرف هسته زردآلو در بارداری و شیردهی:

تا کنون بررسی دقیقی در مورد خواص هسته زردآلو در بارداری انجام نشده است و به احتمال زیاد مصرف خوراکی هسته زردآلو برای زنان باردار و شیرده می تواند خطرناک باشد.

بهتر است پیش از مصرف هر نوع ماده خوراکی در دوره بارداری با پزشک خود مشورت کنید.

خواص هسته زردآلو:

بسیاری از افراد معتقدند ویتامین ب ۱۷ یکی از مواد مغذی ضروری برای حفظ سلامتی است و باید آن را به صورت مرتب مصرف کرد.

از فواید ویتامین ب ۱۷ می توان به تقویت سلامت قلب و گوارش و حتی جلوگیری از ریزش مو اشاره کرد.

هسته زردآلوی تلخ غنی ترین منبع ویتامین ب ۱۷ در طبیعت است که علاوه بر این ماده حاوی چندین ماده مغذی دیگر نیز هست که به اشکال مختلف به سلامتی کمک می کنند.

در ادامه به ۱۵ مورد از مهم ترین خواص هسته زردآلو برای سلامتی اشاره خواهیم کرد.

  1. سرشار از فیبر و تقویت کننده سلامت گوارش:

هر هسته زردآلو از ۵ درصد فیبر تشکیل شده است. بالا بودن فیبر این هسته ها به تقویت سلامت گوارش کمک می کند.

فیبر خوراکی نقش مهمی در حفظ کارکرد و سلامت اندام های دستگاه گوارش ایفا می کند. فیبر به تنظیم فرایندهای گوارشی و حفظ سلامت روده کمک می کند.

رژیم پرفیبر عمل دفع را بهبود می بخشد و به کنترل گاز اضافی معده و نفخ کمک می کند.

فیبر معمولاً جهت درمان ورم معده، اسهال و یبوست مورد استفاده قرار می گیرد و مصرف مرتب آن از اختلالات گوارشی جلوگیری می کند.

  1. کاهش دهنده فشار خون و بهبود دهنده سلامت قلب:

هسته زردآلو حاوی مقادیر بالایی تیامین یا ویتامین ب ۱ است که طبق برخی تحقیقات به کاهش فشار خون و حفظ سلامت قلب کمک می کند.

تیامین می تواند فشار سیستولی (systolic) و دیاستولی (diastolic) ورودی و خروجی قلب را تقویت کند و به پیشگیری از نارسایی احتقانی قلب کمک کند. علاوه براین طبق پژوهشی که در نیوزلند انجام شده، تیامین می تواند در کاهش فشار خون افرادی که در مراحل اولیه هیپوگلیسمی (کمبود قند خون یا hypoglycemia) هستند مؤثر واقع شود.

همچنین هسته زردآلو حاوی امگا ۳ است. امگا ۳ نوعی اسید چرب ضروری است که بدن نمی تواند به خودی خود آن را تولید کند.

طبق پژوهش انجام شده در دانشگاه هاروارد این ماده می تواند به بهبود گردش خون کمک کرده و ضربان قلب را پایین بیاورد.

  1. کاهش اثرات التهاب و آرتروز:

یکی از خواص هسته زردآلو این است که به کاهش التهاب کمک می کند.

پژوهش ها نشان می دهند که فیبر موجود در این هسته ها می تواند اسید و سایر مواد سمی موجود در بدن را جذب کرده و به دفع آنها کمک کند.

همچنین طبق نتایج این پژوهش ها هسته زردآلو می تواند در درمان موارد شدید التهاب مانند آرتروز نیز مؤثر واقع شود.

  1. تقویت کننده بینایی و سلامت چشم:

هسته زردآلو حاوی مقادیر بالایی روی است که یکی از مواد معدنی کم نیاز لازم برای بدن است.

مقادیر بالایی از این ماده در چشم انسان سالم دیده می شود. علاوه براین روی نقش مهمی در انتقال ویتامین آ به شبکیه برای تولید ملانین ایفا می کند.

کمبود روی می تواند باعث ضعف دید در شب، آب مروارید و تباهی لکه زرد یا دژنراسیون ماکولای (Macular degeneration) مرتبط با پیری شود.

پژوهش ها نشان داده اند مصرف ۴۰ تا ۸۰ میلی گرم روی در روز می تواند سرعت پیشرفت تباهی لکه زرد مرتبط با پیری را کم کند.

  1. کمک به سلامت کبد:

ویتامین ب ۱۷ ممکن است سلامت کبد را بهبود بخشد و بعضی از اثرات هپاتیت خودایمنی را معکوس کند. این بیماری در اثر التهاب کبد ایجاد می شود.

  1. تقویت قابلیت دفاعی سیستم ایمنی:

مهم ترین خاصیت ویتامین ب ۱۷ تقویت قابلیت دفاعی سیستم ایمنی بدن است.

پژوهش ها نشان داده اند که ویتامین ب ۱۷ با از بین بردن سلول های آسیب زننده گسترش بیماری در سراسر بدن را کند می کند.

  1. تقویت سلامت روان:

اسیدهای چرب امگا ۳ موجود در هسته زردآلو می توانند به بهبود سلامت روان بزرگسالان کمک کنند. پژوهش ها نشان داده اند که امگا ۳ می تواند در کاهش نوسانات خلقی، اپیسودهای اختلال دوقطبی، عود بیماری اسکیزوفرنی و رفتار خشونت آمیز در افراد مبتلا به اختلالات روانی نقش داشته باشد.

علاوه براین مصرف امگا ۳ باعث افزایش مقاومت در برابر زوال عقل مرتبط با پیری و بیماری هایی مانند آلزایمر می شود.

  1. تقویت کننده سلامت استخوان ها:

هسته زردآلو حاوی کلسیم است و این ماده معدنی در ساخت استخوان ها نقش مهمی دارد.

کلسیم یکی از مواد مغذی ضروری است که بدن نمی تواند به خودی خود آن را تولید کند. بنابراین مصرف روزانه کلسیم کافی برای حفظ سلامت بدن ضروری است.

کلسیم با کمک به بازسازی سلول های استخوانی و افزایش تراکم استخوان به بهبود سلامت استخوان ها کمک می کند.

کمبود کلسیم می تواند موجب شکنندگی استخوان ها شده آنها را در معرض جراحت و شکستن قرار دهد.

  1. تسکین دهنده گوش درد:

همانطور که اشاره شد، ویتامین ب ۱۷ دارای خاصیت ضدالتهابی است و می تواند با جذب اسید ها و مواد سمی موجود در بدن و کمک به دفع آنها از شدت گوش درد بکاهد.

علاوه براین روی موجود در هسته زردآلو می تواند به مقابله با عفونت و بیماری های گوش کمک کند. این ریز مغذی به فعالسازی و تولید سلول های تی (T-cells) کمک می کند. سلول های تی سلول های دفاعی بدن هستند که باکتری ها، ویروس ها و سایر عوامل مضر را شناسایی کرده و از بین می برند.

  1. ضد پیری پوست:

همانطور که گفتیم ویتامین ب ۱۷ سیستم ایمنی را تقویت می کند و خاصیت ضدالتهابی دارد.

این ویتامین از بدن در مقابل رادیکال های آزاد محافظت کرده و به از بین بردن آنها که باعث آسیب دیدن و پیری پوست می شوند کمک می کند.

مصرف ویتامین ب ۱۷ یا استفاده از محصولات مراقبت از پوست حاوی این ویتامین می تواند به داشتن پوست سالم و جوان و بازسازی سلول های پوست کمک کند.

  1. ترمیم و رشد عضلات:

هسته زردآلو از مقدار قابل توجهی پروتئین و آمینو اسید تشکیل شده است. این مواد برای ترمیم و رشد عضلات ضروری هستند.

مصرف روزانه ۱۰ هسته زردآلو (کم کم و در سراسر طول روز) می تواند ۲۰ تا ۲۵ درصد از مقدار پروتئین مصرفی توصیه شده برای زنان و مردان را تأمین کند.

  1. کاهش خستگی و ضعف:

هسته زردآلو حاوی مقادیر قابل توجهی آهن و فسفر است. هردوی این مواد معدنی در حفظ انرژی و کاهش خستگی و ضعف مؤثرند.

آهن به افزایش حجم خون و بالا بردن سطح اکسیژن آن کمک کرده و باعث می شود بدنی سالم، قوی و پرانرژی داشته باشیم.

فسفر با فرایند تولید انرژی در بدن رابطه ی مستقیم دارد.

کمبود هر یک از این مواد مغذی می تواند به خستگی و ضعف منجر شود و کارکرد طبیعی دستگاه های بدن را کُند کند.

  1. تقویت سلامت تنفسی:

قرن هاست که در طب سنتی چین از هسته زردآلو برای تقویت سلامت تنفسی استفاده می شود.

پژوهش ها نشان داده اند که مواد فعال موجود در هسته زردآلو می توانند به شکل داروی خلط آور یا موادی عمل کنند که با افزایش حجم مایعات، ترشحات مجرای تنفسی را افزایش می دهد.

افزایش حجم مایعات به بدن کمک می کند عوامل بیماری زایی را که می توانند باعث التهاب، عفونت، حملات آسمی، واکنش های آلرژیک و سایر مشکلات تنفسی شوند، دفع کند.

  1. خواص آنتی اکسیدانی هسته زردآلو:

هسته زردآلو حاوی میزان بالایی از فنول ها (phenol) و آلفا-توکوفرول (Alpha-Tocopherol) است. آلفا-توکوفرول یک نوع ویتامین ای چرب و قابل حل است که طبق پژوهش ها ممکن است حاوی اثرات آنتی اکسیدانی باشد.

در یکی از پژوهش های انجام شده، زمانی که این ترکیبات با رادیکال های آزاد تماس پیدا کردند، فنول ها و آلفا-توکوفرول حضور این مواد سمی را کاهش دادند.

  1. کمک به افزایش ظرفیت ورزشی

هسته زردآلو علاوه بر ویتامین ب ۱۷ یکی از منابع سرشار ویتامین ب ۱۵ یا اسید پنگامیک (Pangamic Acid) نیز به شمار می رود.

ویتامین ب ۱۵ اکسیژناسیون (oxygenation) قلب، مغز و سایر اندام های حیاتی را افزایش می دهد. به همین دلیل، اغلب برای افزایش عملکرد و ظرفیت ورزشی مورد استفاده قرار می گیرد.

مسمومیت با هسته زردآلو:

مسمومیت شدید با هسته زردآلو ممکن است ظرف ۱۵ دقیقه به کما، نارسایی تنفسی و حتی مرگ منجر شود.

کودکان و زنان باردار و شیرده باید از مصرف هسته زردآلو خودداری کنند.

از واکنش های شدید مرتبط با مسمومیت با هسته زردآلو می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • استفراغ
  • درد شکمی
  • کهیر
  • خارش
  • تورم پوست
  • سردرد
  • سرگیجه
  • تپش قلب
  • کاهش یا افزایش غیرعادی ضربان قلب
  • غش
  • لرز
  • نابینایی
  • ضایعات عصب بینایی

منابع: webmd و fsai و apricotpower و vitagene

شما همچنین ممکن است مانند

ارسال یک دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.