خواص چای آلبالو و طرز تهیه چای آلبالو به ۴ روش متفاوت

آلبالو از میوه های هم خانواده گیلاس است و در اکثر بخش های اروپا و بعضی بخش های جنوب غرب آسیا کشت می شود.مدت زمان مطالعه

به هر نوع چای یا دمنوشی که با این میوه تهیه شود چای آلبالو می گویند.

میوه درخت آلبالو که از گیلاس کوچکتر است، طعمی تلخ تر و ترش تر دارد.

در گذشته این میوه در میان یونانی ها، ایرانی ها و رومی ها از محبوبیت بالایی برخورد بوده و در قرن شانزدهم میلادی نیز به طور گسترده در انگلستان کشت می شده است.

خواص چای آلبالو برای سلامتی:

چای آلبالو سرشار از آنتی اکسیدان و مواد مغذی ای است که به داشتن سبک زندگی سالم کمک می کنند.

این چای یک نوشیدنی خوش طعم است که طعم منحصر بفردی دارد.

حتی اگر طعم آن را دوست نداشته باشید اگر با خواص چای آلبالو آشنا بشوید قطعاً خودتان را از نوشیدن این چای آرامش بخش محروم نمی کنید.

  1. تسکین اضطراب

یکی از مهم ترین خواص دمنوش آلبالو خاصیت آرامبخشی و ضد اضطراب آن است.

اضطراب رابطه عمیقی با بیخوابی دارد و خواب بی کیفیت قابلیت طبیعی بدن برای ترمیم خود و استراحت را مختل می کند.

همین مسئله می تواند احساس اضطراب و ریسک حملات هراس را افزایش دهد.

یکی از خواص دمنوش آلبالو این است که به خواب باکیفیت تر و آرامتری کمک می کند. خواب باکیفیت کمک می کند احساس آرامی بیشتری کرده و بتوانید با احساسات منفی، اضطراب و هراس مقابله کنید.

البته اگر توقع دارید این نوشیدنی مانند یک معجون جادویی بلافاصله اضطرابتان را از بین ببرد، بدانید که اینطور نیست. اما می توانید از آن به عنوان یکی از ابزارهای لازم برای تسکین و آرامش بخشیدن به جسم و ذهنتان استفاده کنید.

  1. حاوی میزان بالایی ترکیبات ضد التهاب

چای آلبالو حاوی میزان بالایی مواد ضد التهاب است که این میزان اغلب با میزان این مواد در داروهای ضد التهاب غیراستروئیدی رایج برابری می کند.

اگر دچار التهاب یا بیماری های التهابی هستید، مصرف دمنوش آلبالو می تواند درد و التهاب شما را کاهش دهد.

  1. بهبود حافظه و عملکرد مغز

یکی از خواص چای آلبالو کمک به بهبود حافظه است.

آزمایش هایی که روی موش ها انجام شده نشان می دهد که آب آلبالو می تواند به بهبود حافظه، کاهش التهاب مغز و به حداقل رساندن اثرات پیری مغز کمک کند.

هنوز پژوهش های لازم بر روی انسان ها صورت نگرفته، اما همین پژوهش ها نشان می دهد که آلبالو ممکن است برای افراد مسن تر که می خواهند سلامت مغزی خود را حفظ کنند، مفید باشد.

  1. حاوی ترکیبات آنتی اکسیدانی فراوان

آلبالو حاوی مقادیر بسیار بالایی ترکیبات آنتی اکسیدانی مانند ویتامین آ و آنتوسیانین هایی است که به مقابله با رادیکال های آزاد کمک می کنند.

رادیکال های آزاد ممکن است در بدن باعث بیماری، پیری و بیماری های مزمن شوند.

  1. رفع خستگی پس از ورزش

یکی از خواص چای آلبالو کمک به رفع خستگی پس از فعالیت های ورزشی است.

ماهیت ضد التهاب این نوشیدنی به رفع خستگی سریع تر ورزشکاران پس از فعالیت های ورزشی کمک می کند.

این چای التهاب، آسیب های عضلانی و دردهای عضلانی پس از تمرین های ورزشی شدید را کاهش می دهد.

طرز تهیه چای آلبالو:

چای آلبالو را می توان به سادگی از دم کردن آلبالوی تازه، منجمد یا خشک تهیه کرد یا در تهیه آن از مواد غذایی دیگری نیز استفاده کرد.

در دستورات زیر منظور از چای آلبالوی ساده، نوشیدنی ای است که از دم کردن آلبالو به تنهایی تهیه می شود.

در ادامه طرز تهیه چای آلبالو به ۴ روش متفاوت را با شما در میان می گذاریم:

  1. طرز تهیه چای آلبالو و نعناع:

مواد لازم:

  • چای سیاه کیسه ای ۲ عدد
  • آب ۴ پیمانه
  • یخ چند مشت
  • چای آلبالو ساده یا آب آلبالو طبیعی نصف پیمانه
  • نعناع تازه یک مشت
  • لیموترش چند برش
  • آلبالوی تازه یا منجمد برای تزئین (اختیاری)

طرز تهیه:

  1. چای کیسه ای را در آب جوش بریزید و بگذارید خنک شود. اگر زمان کافی ندارید می توانید چای را در فریزر قرار دهید.
  2. چای سیاه را روی یخ بریزید و چای آلبالو یا آب آلبالو، نعناع، برش های لیمو و آلبالو ها را اضافه کنید و هم بزنید.
  3. در صورت تمایل طبق ذائقه باز هم چای یا آب آلبالو اضافه کنید و میل کنید.

نکته: در صورت تمایل می توانید برای شیرین تر شدن چای آلبالو کمی شیرین کننده مانند عسل، استویا و… به آن اضافه کنید.

اگر می خواهید چای آلبالو بیشتر طعم نعناع بگیرد می توانید چند شاخه نعناع را با چای کیسه ای در آب جوش بریزید تا دم بکشد و قبل از سرو کردن آنها را خارج کنید.

  1. طرز تهیه چای آلبالو و زردچوبه برای هنگام خواب

مواد لازم:

  • چای آلبالوی ساده یا آب آلبالوی طبیعی ۱ پیمانه
  • آب ۱ پیمانه
  • زردچوبه آسیاب شده نصف قاشق چایخوری
  • زنجبیل تازه رنده شده یک هشتم قاشق چایخوری
  • چای کیسه ای بابونه ۲ عدد
  • آلبالوی تازه یا منجمد یک چهارم پیمانه

طرز تهیه:

  1. آب و چای آلبالو یا آب آن را در یک قابلمه کوچک بریزید و بگذارید جوش بیاید.
  2. زردچوبه و زنجبیل را اضافه کنید و هم بزنید.
  3. مخلوط را روی چای کیسه ای ها بریزید و آلبالوهای تازه را اضافه کنید.
  4. بگذارید ۵ دقیقه بماند تا چای دم بکشد.
  5. چای کیسه ای ها را خارج کنید و چای را گرم میل کنید. البته این چای اگر به دمای اتاق برسد یا خنک شود نیز طعم خوشایندی دارد.

 

  1. طرز تهیه چای آلبالو با چای سبز

مواد لازم:

  • چای آلبالو یا آب آلبالوی طبیعی ۳ پیمانه
  • آب یک لیموترش متوسط
  • شکر دانه ریز نصف پیمانه
  • چای سبز کیسه ای ۳ عدد (یا ۲ قاشق غذاخوری چای سبز باز)
  • زنجبیل تازه رنده شده ۱ قاشق چایخوری

طرز تهیه:

  1. چای آلبالو یا آب آن، آب لیموترش و شکر را در یک روغن دان کوچک بریزید و روی شعله متوسط قرار دهید تا آهسته غل بخورند.
  2. بگذارید مخلوط ۵ دقیقه یا تا زمانی که شکر حل شود در همین حالت روی شعله بماند و گاهی آن را هم بزنید. سپس آن را از روی شعله بردارید.
  3. چای سبز و زنجبیل را اضافه کنید و هم بزنید.
  4. بگذارید ۱۵ دقیقه بماند تا دم بکشد.
  5. مخلوط را از یک صافی ریز رد کنید و بگذارید تا دمای اتاق خنک شود.
  6. می توانید این چای را در فریزر قرار دهید تا خنک شود یا به صورت گرم میل کنید.
  1. طرز تهیه چای آلبالو و لیموترش و عسل و زنجبیل

مواد لازم:

  1. آب جوش ۲ پیمانه
  2. لیموی تازه ۱ عدد (معادل ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری آب لیموترش تازه)
  3. زنجبیل ۱ قاشق غذاخوری، بدون پوست
  4. چای آلبالوی ساده یا آب آلبالوی طبیعی یک چهارم پیمانه
  5. عسل خام یا شیرین کننده دلخواه ۲ قاشق چایخوری تا ۲ قاشق غذاخوری (طبق ذائقه)

افزودنی های پیشنهادی:

  • یک نوک انگشت فلفل قرمز
  • یک چهارم پیمانه جعفری
  • یک تکه جلبک
  • چند حبه سیر تازه (ریز شده یا در مخلوط کن زده شده)

طرز تهیه:

  1. آب را در کتری بریزید تا داغ شود اما جوش نیاید.
  2. اگر جوش آمد، بگذارید چند دقیقه بماند تا به دمای اتاق برسد.
  3. زنجبیل را در یک مخلوط کن کوچک یا با دست خرد کنید.
  4. آب لیموترش، چای آلبالو یا آب آلبالو و زنجبیل خرد شده را در مخلوط کن بریزید و بزنید تا به شکل مایع در بیاید.
  5. مخلوط را در یک پارچ بزرگ بریزید و ۲ پیمانه آب گرم به آن اضافه کنید.
  6. اگر زنجبیل را با دست خرد کرده اید بگذارید مخلوط چند دقیقه بماند تا زنجبیل دم بکشد.
  7. عسل خام یا شیرین کننده دلخواه را اضافه کنید و هم بزنید تا حل شود. شیرین کننده را کم کم اضافه کنید و چای را بچشید و در صورت لزوم باز هم اضافه کنید.
  8. چای را بچشید و شیرین کننده و میزان آب آن را طبق ذائقه تنظیم کنید.
  9. در صورت تمایل می توانید چای را صاف کنید تا تفاله زنجبیل را بگیرید. البته توصیه می کنیم تا جای ممکن این کار را نکنید تا بیشتر از خواص زنجبیل بهره مند شوید.

منابع mindfulsearching و loveandlemons و choosecherries و wholetarian

شما همچنین ممکن است مانند

ارسال یک دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.