چای انگلیسی، با طرز تهیه و مراسم سنتی آن آشنا شوید…

مدت زمان مطالعهنوشیدن چای با خانواده و دوستان بخش مهمی از فرهنگ انگلیس است. چای ارل گری و دارجلینگ از چای های محبوب انگلیسی است.

یادگیری نحوه درست کردن چای انگلیسی به این معنی است که شما قادر خواهید بود مراسم سنتی چای انگلیسی را به خوبی میزبانی کنید!

پس در ادامه با بیوهتل همراه باشید تا با مراسم و طرز تهیه چای انگلیسی بیشتر آشنا شوید.

تاریخچه مراسم چای انگلیسی:

چای، نوشیدنی ملی انگلیس و ایرلند است. اولین بار چای در اوایل قرن ۱۷ توسط شرکت هند شرقی به انگلستان آورده شد.

در آن زمان این کالا بسیار گران قیمت و تنها برای ثروتمندان بود و اغلب در کمد قفل شده نگهداری می شد.

کاترین براگزا ، همسر چارلز دوم آیین نوشیدن چای را به دربار سلطنتی انگلیس و اشراف معرفی کرد

بعد از آن اولین فروشگاه چای در سال ۱۷۱۷ (۱۰۹۶ شمسی) توسط توماس تویینگ (موسس برند چای تویینگ) افتتاح شد و به آرامی چایخانه های دیگری نیز در سرتاسر انگلستان افتتاح شدند و نوشیدن چای را در دسترس همه قرار دادند. در سالهای امپراطوری انگلستان در هند، محبوبیت چای بیشتر شد.

انواع چای انگلیسی:

در حال حاضر تقریباً ۱۵۰۰ چای مختلف در انگلیس وجود دارد. همه آنها از نظر عطر، طعم و رنگ متفاوت هستند.

در مرحله دم کردن چای می توان از انواع چای های زیر استفاده کرد که نکات خاص خود را دارد:

چای دارجلینگ: که از شمال هند تهیه می شود و یک چای سبک با عطر و طعم لطیفی است. این چای برای مراسم چای انگلیسی بسیار مناسب است.
چای سیلان: که کمی قوی تر از چای دارجلینگ است. و عطر و طعم کمی تند دارد.
چای آسام: یک چای بسیار قوی است اما به همراه شیر طعم بسیار خوبی دارد.

طرز تهیه چای انگلیسی:

  1. تقریباً ۴ فنجان (۱ لیتر) آب را بگذارید تا به جوش آید.
    آب تازه را درون کتری بریزید و مواظب باشید آن را بیش از حد حداکثر پر نکنید و بگذارید تا به جوش آید.
    این کار با کتری برقی فقط حدود ۲-۳ دقیقه طول می کشد.
    مقدار آب بسته به مقدار چای که می خواهید دم کنید متفاوت است.
    چای انگلیسی به آب جوش نیاز دارد و آب گرم یا آب ولرم مناسب نیست.
  2. آب جوشانده را داخل قوری بریزید.
    بلافاصله پس از جوشیدن آب، آن را از روی حرارت بردارید. قوری را با آب جوش پر کنید. مواظب باشید که آب سرریز نشود.
    اگر آب جوش را استفاده نکردید و خنک شد، آن را دور بریزید و از آب تازه برای جوشاندن اضافه کنید. هرگز آب را دوبار نجوشانید زیرا طعم بدی به آب می دهد.
  3. بگذارید دمای آب به ۹۶ درجه سانتی گراد برسد.
    یک دماسنج کوچک آشپزخانه را درون قوری قرار دهید تا دمای آب را بهتر بسنجید. بهترین درجه حرارت برای دم کردن چای سیاه انگلیسی، ۹۶ درجه سانتی گراد است. برای دم کردن چای سبز چند دقیقه بیشتر صبر کنید تا دمای آب به ۷۱-۸۲ درجه سانتیگراد برسد.
    این کار باعث می شود تا چای تلخ نباشد و طیف گسترده ای از طعم ها و عصاره چای خارج شود.
  4. مقدار زمانی که چای شما نیاز به دم کشیدن دارد را بررسی کنید.
    روی بسته های چای کیسه ای دستورالعمل و مدت زمان ایده آل برای دم کردن چای در قوری نوشته شده است. اما به طور کلی زمان دم کردن چای از ۳۰ ثانیه تا ۵ دقیقه متغیر است.
    • هر چه چای بیشتر دم بکشد، اصطلاحا سنگین تر خواهد شد.
    • اگر دستورالعمل دم کردن چای را ندارید، چای سیاه کیسه ای به طور معمول ۲-۳ دقیقه طول می کشد تا دم شود.
    • چای سبز نیز معمولاً به مدت ۲-۴ دقیقه دم می کشد.
  5. بعد از زمان مشخص کیسه های چای را از قوری خارج کنید.
    در قوری را باز کنید و از یک قاشق چایخوری استفاده کنید تا بتوانید کیسه های چای را بیرون بیاورید. بگذارید هر کیسه چای ، قبل از بیرون آوردن ، برای یک یا دو لحظه توی قوری چکه کند.
    • هنگام برداشتن کیسه های چای، آنها را هم نزنید و یا فشار ندهید. این کار باعث می شود طعم چای تلخ و بدمزه شود.
    • می توانید کیسه های چای را دور بریزید و یا از آنها در تهیه کمپوست و کود برای گیاهان آپارتمانی استفاده کنید.
  6. بهتر است از برگ چای به جای چای کیسه ای استفاده کنید.
    برای هر ۱ فنجان آب ۱ قاشق چایخوری برگ چای استفاده کنید. چای را در یک صافی بریز و داخل آب جوش بگذارید تا دم بکشد. بعد از دم کشیدن صافی را بردارید.
    برگهای چای کوچکتر سریعتر از برگهای بزرگتر عصاره شان خارج می شود.
    اگر صافی ندارید ، می توانید برگهای چای را مستقیماً درون قوری قرار دهید.
    اگر مطمئن نیستید که تا چقدر دوست دارید چای خود را دم کنید، بعد از ۱ دقیقه چای را بچشید اگر مناسب نبود هر ۳۰ ثانیه بعد از آن دوباره بچشید تا زمان مناسب دم کردن چای را پیدا کنید.

مراسم چای انگلیسی:

  1. طبق سنت قدیمی انگلیسی ها، چای عصرانه ساعت ۳-۴ عصر سرو می شود.
    چای سنتی عصرانه بریتانیایی در ساعات انتهایی عصر نوشیده می شود و شکاف بین وعده های ظهر و عصر را پر می کند. این سنتی ترین زمان برای لذت بردن از یک چای عصرانه بریتانیایی است. اما شما می توانید چای انگلیسی را در هر ساعت از روز میل کنید!
  2. برای سرو چای از فنجان های چینی ، سرامیکی یا شیشه ای استفاده کنید.
    این فنجان ها بر طعم چای تأثیر نمی گذارند ، و به راحتی در فروشگاه های لوازم خانگی پیدا می شوند. سنتی ترین فنجان برای سرو چای انگلیسی فنجان چینی است.
    • از مصرف فنجان های پلاستیکی یا فلزی برای سرو چای خودداری کنید ، زیرا این امر می تواند روی طعم آن تأثیر بگذارد.
    • در مراسم های رسمی تر یا سنتی، اغلب از نعلبکی برای زیر فنجان ها استفاده می شود. این برای مراسم های معمولی و دوستانه ضروری نیست.
  3. چای را از قوری داخل فنجان های جداگانه بریزید.
    فنجان ها را روی یک سطح صاف قرار دهید. مطمئن شوید که در قوری بسته باشد و هیچ فنجانی را خالی نگذارید.
    • مواظب باشید که فنجان ها را بیش از حد پر نکنید. باید تقریبا سه چهارم فنجان پر شود.
  4. در صورت تمایل شیر را به چای سیاه اضافه کنید.
    مقدار شیر اضافه شده به چای انگلیسی کاملاً اختیاری است. به عنوان یک قاعده کلی از نسبت ۸۰:۲۰ استفاده کنید. یعنی سعی کنید ۸۰% چای و ۲۰% شیر باشد.
    هرکسی سلیقه خودش را در چای دارد. اگر مطمئن نیستید ، همیشه ترجیح شیر و شکر را از میهمانان خود بپرسید.
    معمولا در چای انگلیسی از شیر کم چرب استفاده می شود. از خامه یا شیر پر چرب پرهیز کنید.
    شیر و شکر معمولاً فقط به چای سیاه اضافه می شوند. و چای سبز به صورت ساده سرو می شود چون خودش به تنهایی بهترین طعم را دارد.
  5. اگر ترجیح می دهید ۱-۲ قاشق چایخوری شکر سفید به چای سیاه اضافه کنید.
    از یک قاشق چایخوری تمیز استفاده کنید. شکر را به دقت در فنجان چای بریزید. هرگز از شکر قهوه ای یا قند استفاده نکنید. چون طعم چای را بد می کند.
  6. اگر شیر یا شکر اضافه کرده اید ، چای خود را با دقت هم بزنید.
    از یک قاشق چایخوری تمیز دیگر استفاده کنید و به آرامی چای و مواد اضافی را با هم مخلوط کنید. هنگام هم زدن نباید قاشق تان به دیواره و یا کف فنجان برخورد کند چراکه صدای آزاردهنده ای خواهد داد.
  7. از چای به همراه میان وعده های سبک لذت ببرید.
    چای انگلیسی معمولاً با بیسکویت یا کیک سرو می شود. اکنون می توانید از چای انگلیسی تان لذت ببرید و با دیگران به روش سنتی انگلیسی معاشرت کنید.

برندهای معروف چای انگلیسی:

بازار چای انگلستان تحت سلطه پنج برند اصلی است:

۱. PG Tips (متعلق به شرکت Unilever)

در دهه ۱۹۳۰ (معادل ۱۳۰۹ شمسی) فردی انگلیسی به اسم Brooke Bond برند PG Tips را به بازار چای انگلیسی معرفی کرد.

این اسم مخفف Pre-Gestee است و به نوعی به Digestive Tea اشاره دارد. چون انگلیسی ها معتقدند که نوشیدن چای قبل از غذا به هضم آن کمک می کند.

۲. Tetley (متعلق به شرکت Tata Tea Limited)

Tetley برند نوشیدنی و چای انگلیسی است که در سال ۱۸۳۷ (۱۲۱۶ شمسی) در یورک شایر انگلستان شروع به کار کرد.

این بزرگترین شرکت چای در انگلستان و کانادا و دومین شرکت بزرگ در ایالات متحده آمریکا است.

از سال ۲۰۰۰ (۱۳۷۹) به بعد این شرکت بعد از Unilever به دومین تولید کننده بزرگ چای در جهان تبدیل شده است.

۳. Typhoo (متعلق به یک شرکت انگلیسی – هندی)

این برند در سال ۱۹۰۳ (معادل ۱۲۸۲ شمسی) توسط جان سامنر در بیرمنگام انگلستان تاسیس شد.

جالب است بدانید که نام Typhoo از کلمه چینی “دکتر” گرفته شده است.

سامنر اعتقاد داشت که نام برندش باید متفاوت از بقیه نام ها باشد، در زبان انگلیسی به خوبی ادا شود و اداره ثبت با آن مخالفت نکند. به همین دلایل نام Typhoo را انتخاب کرد.

۴. Twinings (متعلق به شرکت Associated British Foods)

تویینگ یک برند انگلیسی چای و سایر نوشیدنی ها ، از جمله قهوه ، شکلات داغ و نوشیدنی های مالت دار است که در همپشایر انگلستان می باشد.

این شرکت دارای قدیمی ترین برند تجاری است. این برند چای انگلیسی اولین بار توسط توماس تویینگز با افتتاح اولین چایخانه انگلیسی تاسیس شد و هنوز نیز ساختمان قدیمی این چایخانه سنتی در انگلستان وجود دارد.

انواع چای تویینگز شامل چای های سیاه ، سبز و دمنوش های گیاهی به همراه قطعات میوه است.

۵. Yorkshire Tea (متعلق به شرکت Bettys and Taylors of Harrogate)

این چای نوعی ترکیب چای سیاه است که از سال ۱۹۷۷ (معادل ۱۳۵۶ شمسی) توسط گروه Bettys & Taylors تولید شده است.

این برند محبوب ترین مارک چای انگلیسی است که در بریتانیا به فروش می رسد.

جالب است بدانید که یورک شایر نام یکی از بزرگترین شهرهای انگلستان و در شمال بریتانیا قرار گرفته است. و در واقع این شهر زادگاه موسسان برند چای یورک شایر بوده است.

برند Tetley با ۲۷% و بعد از آن برند PG Tips با ۲۴% بیشترین سهم بازار چای انگلستان را در اختیار خود دارند. بعد از آنها برند Typhoo با ۱۳% از سهم بازار در رتبه سوم قرار دارد. برند Twinings با حدود ۱۱٪ سهم چهارم و Yorkshire Tea با حدود ۶٪ سهم پنجم است.

در ادامه نیز به دو برند دیگر چای انگلیسی که در ایران بسیار معروف است اشاره می کنیم.

چای احمد (Ahmad Tea)

چای احمد یک شرکت چای مستقر در لندن است. این شرکت انواع چای از جمله: چای سیاه، چای سبز، چای های طعم دار و دمنوش های گیاهی را تولید می کند.

این شرکت اولین بار با تأسیس حسین افشار در ایران ، از دهه ۱۹۵۰ (معادل ۱۳۲۹ شمسی) واردات چای را از هند به ایران آغاز کرد.

این خانواده که در خارج از استان گیلان در نزدیکی دریای خزر زندگی می کردند، پس از انقلاب ایران در سال ۱۳۵۷ به انگلستان نقل مکان کردند. سپس در ۱۳ می ۱۹۸۶ (معادل ۲۳ اردیبهشت ۱۳۶۵) در همپشایر انگلستان دوباره شروع به کار کرد و تولید چای را با برند چای احمد از سر گرفتند.

چای لیپتون (Lipton)

برند معروف شرکت Unilever است. جالب است بدانید، اولین چای کیسه ای که وارد ایران شد از این برند معروف بود به همین دلیل اکثر مردم ایران به چای کیسه ای، لیپتون می گویند. اما در واقع این اسم یک برند چای انگلیسی است.

چای انگلیسی ارل گری:

مخلوط چای سیاه با ترنج یکی از محبوب ترین چای ها را ایجاد می کند که به آن چای ارل گری می گویند.

چای ارل گری در رده چای طعم دار قرار می گیرد. چای های طعم دار شامل هر نوع چای سفید ، سبز ، سیاه و یا اولانگ است که با میوه ، گل ، ادویه جات و اسانس روغنی، معطر یا طعم دار شده باشند.

چای ارل گری یکی از شناخته شده ترین چای های طعم دار در جهان است.

این چای انگلیسی محبوب معمولا از چای سیاه به همراه اسانس روغنی ترنج و یا برگ ترنج تهیه می شود.

با وجود اینکه چای ارل گری توسط انگلیسی ها محبوبیت پیدا کرد اما این چای یک اختراع انگلیسی نبود.

اکثر چای های معطر و طعم دار منحصر به فرد از چین منشا گرفته اند. استادان چای در چین باستان دائماً روش های مختلفی را برای طعم دار کردن چای تجربه می کردند.

آنها این کار را نه تنها برای جلب توجه امپراطور بلکه برای تجارت به بازرگانانی می دادند که چای خاور دور را به جهانیان معرفی کنند.

تاریخچه چای ارل گری توضیح می دهد که یک استاد چای ماندارین چینی اولین چای ارل گری را به عنوان هدیه ای برای چارلز گری نخست وزیر انگلیس در سالهای ۱۸۳۰ تا ۱۸۳۴ (۱۲۰۹ تا ۱۲۱۳ شمسی) آماده کرد.

همسر ارل گری آنقدر چای را دوست داشت که به طور انحصاری به تجارت آن پرداخت.

به تدریج این چای با طعم منحصر به فرد خود در مراسم عصرانه چای انگلیسی جای خود را باز کرد و به یکی از محبوب ترین چای های دنیا تبدیل شد.

منابع: thespruceeats و wikihow

شما همچنین ممکن است مانند

ارسال یک دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.