چای شکوفا شونده یا چای بلومینگ چیست؟؟
چای بلومینگ یک چای دست ساز است که اولین بار توسط هنرمندان چینی تولید شد.
وقتی آن را دم میکنید مثل یک قنچه گل زیبا در قوری شکفته می شود به همین دلیل به آن چای شکوفا شونده، بلومینگ یا چای گل می گویند.
این چای ترکیبی از چندین نوع برگ چای به همراه شکوفه ها و غنچه های گل تازه یا خشک شده است.
انواع چایی که در ساخت چای بلومینگ به کار رفته شامل :
سازندگان این چای شگفت آور برگ های چای را به صورت هنرمندانه ای با غنچه های تازه یک یا چند گل به دلخواه ترکیب می کنند و به گونه ای آن ها را با الیاف (نخ ابریشمی یا پنبه ای) می پیچند که به شکل یک توپ در می آید.
زمانی که آن را در قوری به همراه آب جوش می اندازید این اشکال توپ مانند همانند صحنه شکفتن یک گل باز می شوند و منظره زیبایی را درون قوری ایجاد می کنند که بسیار جذاب است. به همین علت به آن چای توپی سفید نیز می گویند.
انواع چای گل:
چای بلومینگ بسته به نوع گلی که در تهیه آن به کار رفته انواع مختلفی دارد:
- گلوب آمارانت (Globe Amaranth)
- گل یاس
- عثمانتوس (Osmanthus)
- سوسن (Lily)
- گل همیشه بهار (Marigold)
- ترولیوس چینسینس (Trollius Chinensis)
- گل داوودی
- گل اسطوخودوس
- گل بنفشه
- گل رز
تاریخچه چای بلومینگ:
چای بلومینگ در واقع یک چای چینی محسوب می شود و در فرهنگ این کشور نشانه عشق و سعادت و رفاه می باشد.
این چای در کشور چین احترام خاصی دارد و معمولا آن را در میهمانی های خاص و یا برای افراد خاص سرو می کنند.
حتی به عنوان یک هدیه نیز آن را به کسی که برایشان اهمیت دارد هدیه می کنند.
چای بلومینگ برای اولین بار در جنوب شرقی کشور چین؛ استان یوننان یافت شد.
این چای خلاقانه را در دهه ۱۹۹۰ یکی از بانوان جوان چینی به نام Xue Tong Yun که فروشنده چای بود طراحی کرد.
چای بلومینگ پس از پیدایش در چین به دلیل جذابیت بسیارش به سرعت در تمام جهان گسترش یافت. در اویل دهه ۲۰۰۰ میلادی در غرب جهان رواج یافت.
امروزه در چین چای بلومینگ یک صنعت با ۲۰۰ میلیون گردش مالی سالانه است که برای مردم این کشور و صنعت چایشان مشاغل جدیدی ایجاد کرده است.
چای بلومینگ تنها به زیبایی اش مشهور نیست بلکه به علت اینکه ترکیبی از چند نوع چای و گل های مختلف است خواص بسیاری برای سلامتی دارد
کدام نوع چای بلومینگ برای شما مناسب است؟
از آنجایی که این چای را با گل های متفاوتی درست می کنند بسته به اینکه کدام گل را انتخاب می کنید خواص آن متفاوت است .
۱. اگر بسیار سرفه می کنید و خلط خفیف دارید:
پیشنهاد می شود که چای بلومینگ با گل گلوب امارانتی (Globe Amaranth) را انتخاب کنید.
۲. برای خلاص شدن از شر بوی بدن دهان:
چای بلومینگ با گل یاس بهترین انتخاب است.
این چای موجب بهبود فعالیت ریه در جذب اکسیژن می شود و برای کسانی که از تنگی نفس رنج می برند بهترین انتخاب است.
گل یاس همچنین به کاهش خستگی و تقویت سیستم ایمنی بدن نیز کمک می کند.
۳. اگر صدایتان گرفته است:
چای بلومینگ با گل عثمانتوس(Osmanthus) بهترین گزینه برای شماست.
گل عثمانتوس برای سلامت و بهبود پوست بسیار عالی است و موجب سم زدایی از بدن، کاهش بزاق غلیظ گلو و تقویت سلامت ریه ها می شود و در اغلب موارد برای بهبود گرفتگی صدا تجویز می شود.
این گل همچنین موجب سرکوب اشتها می شود.
۴. اگر زیاد حرف می زنید و گلویتان مرتب خشک می شود:
چای بلومینگ با گل لیلی یا سوسن را حتما امتحان کنید.
این گل نیز برای سلامت ریه ها بسیار مفید است و با جذب رطوبت مانع خشک شدن گلو می شود.
همچنین با وجود داشتن خواص آرام بخشی برای افراد دچار بی خوابی بسیار کمک کننده است و اعصاب را تکسین می بخشد.
۵. اگر نگران سیستم گوارش و کبدتان هستید:
چای بلومینگ با گل همیشه بهار یا ماریگلد(Marigold) برای شما بهترین انتخاب است.
این گل به هضم غذا و بهبود فعالیت دستگاه گوارش کمک می کند. همچنین موجب سم زدایی از کبد می شود.
گل همیشه بهار برای ترمیم زخم و سوختگی نیز مفید است و دارای خواص ضد التهابی می باشد.
۶. اگر به فکر سلامت پوستتان هستید:
پیشنهاد ما امتحان چای بلومینگ با گل رز هست.
گل رز موجب بهبود گردش خون در بدن و بهبود سلامت پوستتان می شود.
۷. اگر از سردرد و سرگیجه رنج می برید:
چای بلومینگ با گل داوودی زرد و یا ترولیوس چینسینس(Trollius Chinensis) سموم بدن را از بین می برند و علایم فشار خون بالا مثل سردرد و سرگیجه را تخفیف می دهد.
۸. اگر دچار سرماخوردگی یا تب هستید:
چای بلومینگ با گل داوودی می تواند دمای بدن شما را پایین بیاورد و با تب و سرماخوردگی مبارزه کند.
همچنین دارای اثر خنک کنندگی است و در فصل تابستان می تواند بهترین انتخاب باشد.
خواص چای بلومینگ:
تمامی چای های شکوفاشونده حاوی مقادیر بسیاری آنتی اکسیدان، کافئین، کاتچین و ال-تیانین هستند.
اما جالب است بدانید که:
- بیشترین آنتی اکسیدان را در چای بلومینگ تهیه شده با چای سفید می یابید.
- بیشترین کاتچین در چای گل تهیه شده با برگ های چای سبز موجود است.
- بیشترین تئافلاوین در چای بلومینگ تهیه شده از چای سیاه است.
۱. از رشد باکتری های دهان و دندان جلوگیری می کند.
چای بلومینگ با خواص آنتی باکتریال و ضد ویروسی خود باکتری های مضر دهان را از بین می برد و موجب ایجاد رایحه خوش در دهان می شود.
۲. متابولیسم بدن و چربی سوزی را افزایش می دهد و به کاهش وزن کمک می کند.
کافئین موجود در این چای متابولسیم بدن را افزایش می دهد و به روند کاهش وزن کمک می کند.
این چای برای افرادی که به دنبال راهی برای چربی سوزی سریعتر هستند بسیار انتخاب محبوبی است.
۳. سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند.
کاتچین و فلاونوئید های موجود در چای بلومینگ موجب خنثی سازی رادیکال های آزادی می شوند که بدن ممکن است با آنها مواجه باشد.
همچنین استرس اکسیداتیو و التهاب را در بدن کاهش می دهد که همه این موارد به بهبود عملکرد سیستم ایمنی بدن کمک می کنند.
۴. اضطراب را کاهش می دهد.
با تهیه یک فنجان چای شکوفاشونده می توانید موجب ایجاد حس آرامش در خود شده و هورمون های استرس خود را تنظیم کنید.
کاتچین ها و پلی فنول ها به تعادل دوباره در هورمون های استرس و ایجاد آرامش کمک می کنند.
لازم به ذکر است که تجربه دیدن صحنه شکوفا شدن گل چای درون قوری خود یک نوع مراقبه محسوب می شود.
۵. عملکرد قلب و عروق را بهبود می دهد.
چای بلومینگ با کلسترول بد خون(LDL) مبارزه می کند و سطح کلسترول خوب (HDL) را افزایش می دهد.
کلسترول بد می تواند در رگ های خونی رسوب کرده و موجب مسدود سازی عروق خونی و مشکلات قلبی گردد.
بنابراین این چای به نوعی محافظ قلب و عروق محسوب می شود.
۶. از چین و چروک پوست جلوگیری می کند.
ترکیبات پلی-فنولیک موجود در گل چای برای سلامت پوست بسیار مفیدند.
آنها رشد مجدد سلول های جدید را در پوست تحریک می کنند و از تجزیه کلاژن پوست جلوگیری می کنند بنابراین مانع ایجاد چین و چروک و همچنین لک های پوستی می شوند.
همچنین تا حدی پوست را در برابر اشعه ماوراء بنفش حفاظت می کند و علایم پیری ناشی از در معرض آفتاب قرار گرفتن را بهبود می بخشد.
۷. سیستم گوارش را بهبود می کند و هضم غذا را تسهیل می کند.
اگر از چای بلومینگ حاوی گل همیشه بهار استفاده کنید بیشتر از خواص مربوط به دستگاه گوارش این چای بهره مند می شوید.
چای بلومینگ حاوی گل همیشه بهار یک تسکین کننده خوب برای درد و گرفتگی معده و بهبود جذب مواد غذایی، بهبود علایم یبوست و نفخ شکم است.
۸. درد و التهاب را تسکین می دهد.
چای بلومینگ تهیه شده از برگ چای سبز می تواند به بهبود دردهای مزمن، آرتروز، سردرد، بواسیر،نقرس و دردهای مفصلی کمک کند.
همچنین برای افرادی که از دردهای ناشی از جراحی رنج می برند بسیار مناسب است.
۹. خواص ضد سرطانی دارد.
تعدادی از مطالعات انجام شده در کشور چین نشان می دهد که مصرف چای بلومینگ می تواند اثرات محافظتی در برابر سرطان روده بزرگ و معده داشته باشد.
ظرفیت بالای آنتی اکسیدانی موجود در این چای علت اصلی خواص ضد سرطانیش است.
۱۰. بینایی را تقویت می کند.
همه انواع چای بلومینگ سرشار از ویتامین A هستند که می توانند موجب تقویت بینایی شوند.
همچنین به علت داشتن آنتی اکسیدان ها از ایجاد آب مروارید نیز جلوگیری می کنند.
چای بلومینگ را چگونه درست می کنند؟
چای بلومینگ را با هر ۳ نوع چای سبز، سفید یا چای اولانگ تهیه می کنند اما مرسوم ترین روش تولید آن استفاده از چای سفید سوزنی است.
این چای در تمام مراحل به صورت دستی تهیه می شود و روش تهیه آن به این صورت است:
- برگ های چای را پس از شکوفا شدن و رسیدن با دست می چینند.
- پس از خشک کردن برگ ها آنها به صورت یک دسته در می آورند به طوری که سوزن مانند باشد.
- برگ ها را بهم متصل می کنند.
- سپس غنچه گل را در وسط برگ های چای به صورت محکم می دوزند.
- برگ های چای به همراه گل وسط آنها را درون پارچه نازک پنبه ای با نخ ابریشم بسته بندی می کنند بطوری که برگ ها بطور کامل اطراف گل را بپوشانند.
- در مرحله آخر دوباره چای های آماده شده را خشک کرده و سپس بسته بندی می کنند.
آیا گل های چای بلومینگ را می توان خورد؟
گل ها اغلب سرشار از آنتی اکسیدان ها و مقادیری از فسفر، پتاسیم،کلسیم، سدیم، منیزیم، آهن، منگنز، مس و مولبیدن هستند.
برخی می گویند گل هایی که رایحه بد دارند خطرناک اند و گل های با رایحه خوب و رنگ های زیبا بی خطر و قابل خوردن هستند.
اکنون می دانیم که این اعتقاد اشتباه است چرا که برخی از سمی ترین گل ها مثل خرزره، ازالیا و نرگس زرد بسیار زیبا هستند.
گل های به کار رفته در چای بلومینگ همگی بی خطر بوده و قابل خوردن هستند.
اما در خوردن آنها به هیچ وجه زیادی روی نکنید چرا که هنوز هیچ دستورالعملی درباره حداکثر دور مورد استفاده به صورت خوراکی این گل ها وجود ندارد.
نحوه دم کردن دمنوش بلومینگ:
- یک بسته چای بلومینگ را خریداری کنید. می توانید بسته به سلیقه و خواص مورد نظرتان به هنگام خرید نوع گل موردنظرتان را انتخاب کنید.
- این چای را حتما در یک قوری شیشه ای شفاف دم کنید تا صحنه جذاب شکفته شدن آن درون قوری را از دست ندهید. می توانید آن را جداگانه در لیوان های شیشه ای نیز دم کنید.
- آب را درون یک کتری تا دمای ۹۵ تا ۱۰۰ درجه سانتی گراد بجوشانید.
- آب جوش را درون قوری که چای را در آن ریختید یا به لیوان ها اضافه کنید.
- پس از ۳ تا ۵ دقیقه گل چای ها نرم شده وشکوفا می شوند.
- توجه کنید که دم کردن چای بلومینگ در دمای ۹۵ تا ۱۰۰ درجه سانتی گراد به مدت ۳ تا ۱۰ دقیقه می تواند کافئین بیشتری را نسبت به دما و زمان های کمتر آزاد کند.
- پنج دقیقه دیگر پس از شکفتن چای صبر کنید تا خوب دم بکشد و سپس میل کنید.
- می توانید به آن مقداری عسل یا شکر هم اضافه کنید.
نکات مهم در خریداری چای بلومینگ که باید به آنها توجه کنید:
۱. از اینکه چای بلومینگی که خریداری کردید ارگانیک باشد اطمینان حاصل کنید!
دانستن اینکه چای که وارد سبد غذاییتان می شود به چه صورت و از کجا تهیه می شود بسیار مهم است.
همانطور که می دانید برای حفظ سلامتی محصولات ارگانیک بهترین انتخاب هستند.
چای هایی که به روش های غیر ارگانیک تهیه می شوند در مراحل رشدشان در معرض انواع سموم شیمیایی و سم های دفع آفات و کودهای شیمیایی قرار گرفته اند که هریک اگر به چرخه غذایی خانواده وارد شوند می توانند مسبب انواع بیماری ها و مشکلات سلامتی در آینده باشند.
همچنین ممکن است که برخی از آنها با روش GMO تولید شده باشند.
ارگانیک بودن چای درباره چای بلومینگ حتی مهم تر است چرا که این نوع چای در زمان و دمای بالاتری دم می کشد و غیرارگانیک بودن آن بسیار خطرناک تر است.
۲. به هنگام خرید چای بلومینگ به تاریخ انقضا آن توجه کنید:
شاید تعجب کنید اما چای بلومینگ دارای تاریخ انقضا است و شما باید از مصرف چای های بلومینگی که تاریخ ندارند و یا تاریخ انقضا اشان تمام شده است بپرهیزید.
اگر نمی خواهید چای را همین الان دم کنید بسته آن را باز نکنید چرا که رایحه خوشش را از دست می دهد و سعی کنید آن را در بسته بندی های کوچکی که برای استفاده یکبار تهیه شده اند خریداری کنید.
۳. آن را در مکانی خشک و خنک و به دور از نور مستقیم خورشید نگهداری کنید.
عوارض جانبی محتمل چای بلومینگ:
به دلیل آنکه چای شکوفنده سرشار از مقادیر بسیاری از کافئین است درصورت حساسیت به این ماده و یا مصرف بیش از حد این چای برخی از عوارض را تجربه کنید که شامل:
- سردرد
- اضطراب
- ناراحتی معده
- اسهال
- ضربان نامنظم قلب
- کج خلقی و زودرنجی
همچنین توصیه می شود زنان شیرده و یا باردار از مصرف این نوع چای بپرهیزند و یا در صورت مصرف با پزشک خود مشورت کنند.
منایع teabloom و mybloomingtea و californiateahouse و organicfacts