از چای دو رنگ تا هفت رنگ؛ دستور کامل تهیه چای دو رنگ را اینجا بخوانید.

مدت زمان مطالعهچای دو رنگ چیست؟

چای دو رنگ همان چای سیاه است که به صورت ترکیبی با آب جوش اشباع شده از شکر تهیه می شود به گونه ای که دو رنگ سفید آب جوش و سیاه چای به طور کامل از هم تفکیک شده و ظاهری جالب را نمایان می کنند.

تاریخچه چای دو رنگ:

حاج محمد میرزا قاجار ملقب به کاشف السلطنه به پدر چای ایران معروف است.

او اولین کسی بود که چای را از هند به ایران آورد و کشت آن را در گیلان رواج داد.

در همان زمان بود که چای دو رنگ نیز بین مردم گیلان رواج یافت و یکی از هنرهای زنان ایرانی محسوب می شد.

چای دو رنگ یک نوشیدنی خاص در مجالس مهم و بخصوص مجلس خواستگاری بود.

نوشیدن این چای در مجلس خواستگاری هنوز هم بین خانواده های اصیل استان گیلان مرسوم است.

بنابر سنت مردم گیلان در مراسم خواستگاری یا بله برون یکی از اقوام داماد چای دو رنگ را برای عروس و داماد در دو استکان کمر باریک سرو کرده و در یک سینی برای آنها می آورد.

در مقابل نیز داماد مبلغی به عنوان تشکر درون سینی میگذارد سپس کل میهمانان با چای دو رنگ پذیرایی می شوند.

سرو این چای در مراسم عروسی بدین معناست که زندگی عروس و داماد به رنگ چای سبز و به شیرینی چای دو رنگ شیرین و شاد باشد.

مواد لازم:

  1. چای دم کشیده ایرانی (ترجیحا غلیظ تهیه شود)
  2. آب جوش
  3. شکر یا نبات به مقدار لازم
  4. استکان کمر باریک

طرز تهیه چای دو رنگ مجلسی:

از آنجایی که چای دو رنگ یکی از نوشیدنی های قدیمی ایرانی است و در استکان های کمر باریک قدیمی سرو می شده است.

پیشنهاد می شود در مراسم خاصتان اگر قصد سرو این چای را داشتید از استکان های کمرباریک استفاده کنید چرا که این چای در این نوع استکان ها جلوه بسیار زیباتری دارد.

مراحل تهیه:

  1. ابتدا آب را جوش بیاورید.
  2. استکان ها را تا نیمه از آب جوش پر کنید.
  3. در هر استکان مقداری شکر، قند یا نبات بیاندازید و خوب حل کنید.
  4. توجه کنید که میزان شکر یا نبات مصرفیتان برای هر استکان باید به گونه ای باشد که یک محلول اشباع بسیار شیرین تهیه کنید تا جایی که دیگر شکر در آن حل نشود.
  5. چای دم کشیده با با کمک یک قاشق غذاخوری آرام آرام به استکان ها بیافزایید تا نیم دیگر استکان ها پر شوند.
  6. مهم است که این مرحله بسیار آرام انجام شود تا چای با بخش زیرین مخلوط نشود.
  7. حالا دو بخش مجزا در استکان هایتان به خوبی قابل مشاهده است. چای شما آماده سرو است.
  8. می توانید محلول اشباع آب و شکر را از قبل تهیه کنید و بگذارید باهم بجوشند سپس این شیره تهیه شده را یکی یکی در فنجان ها تا نصفه بریزید.

چند نکته درباره چای دورنگ که باید بدانید:

  • چای دو رنگ یک نوشیدنی بسیار شیرین است بنابراین برای کسانی که شیرینی زیاد چای را دوست ندارند و یا مبتلا به دیابت هستند انتخاب مناسبی نیست
  • به دلیل روش سرو؛ این چای تقریبا ولرم است. بنابراین مورد پسند کسانی که چای خیلی داغ می نوشند نمی باشد.
  • از آنجایی که شرینی چای دو رنگ زیاد است نباید آن را به عنوان یک نوشیدنی معمول روزانه بنوشید همانطور که اشاره شد این نوشیدنی بیشتر به مجالس میهمانی خاص اختصاص دارد.

چای هفت رنگ:

شاید جالب باشد بدانید نوعی چای در بنگلادش سرو می شود که این چای دارای ۷ رنگ است و به نام چای ۷ لایه یا چای هفت رنگ معروف است و به آن چای رنگین کمان نیز می گویند.

این چای اولین بار توسط مردی از روستاهای بنگلادش به نام Romesh Ram Gour کشف شد و تا به الان نیز دستور ساخت آن را تنها نزد خود نگه داشته است .
چای هفت رنگ شامل ۷ لایه با رنگ های تیره و روشن متناوب است که هر لایه طعم مخصوص به خود را دارد و بسیار هیجان انگیز است.

در این چای طعم هایی چون شیرینی، تلخی و حتی تندی را خواهید چشید.

اگر میخواهید این چای را امتحان کنید حتما باید به شمال شرقی بنگلادش و فروشگاه چای Romesh Ram Gour سربزنید چرا که چای هفت رنگ را فقط در اینجا می یابید.

اسم این فروشگاه Nilkantha Tea Cabin بوده و در جاده Kalighat بنگلادش واقع شده است.

با اینکه کسی دستور تهیه این چای را نمی داند ولی افرادی که این چای را مزه کرده اند طعم هایی چون دارچین، لیمو، میخک، چای سبز، چای سیاه و شیر تغلیظ شده را گزارش کرده اند.

شما همچنین ممکن است مانند

ارسال یک دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.