چای سفید چیست؟ با ۱۶ خاصیت شگفت انگیز چای سفید آشنا شوید

چای سفید چیست؟

اکثر چای دوستان می دانند که تمام انواع مختلف چای از یک گیاه گرفته می شوند: گیاه کامیلا سینسیس (Camilla Sinensis).مدت زمان مطالعه

اینکه برگ چای در نهایت به چه شکلی (سیاه، سبز یا سفید) مصرف شود کاملاً به نحوه فرآوری آن بستگی دارد.

چای سفید یکی از دلپذیرترین و گرانترین انواع چای است زیرا فرآوری بسیار کمی روی آن صورت می گیرد.

چای سفید پیش از باز شدن کامل برگ های گیاه چای چیده می شود. یعنی زمانی که هنوز پرزهای سفید سطح جوانه های تازه را پوشانده اند و به همین دلیل به آن چای “سفید” می گویند.

این جوانه ها و برگ های باز نشده که تازه روی گیاه چای روئیده اند با دست چیده می شوند.

سپس با سرعت و دقت بالا خشک می شوند تا به اندازه برگ هایی که برای تهیه چای سبز یا سیاه چیده می شوند اکسیداسیون نکنند.

از این فرآوری حداقلی و اکسیداسیون پایین یکی از دلپذیر ترین و تازه ترین چای های موجود در جهان، یعنی چای سفید، تولید می شود.

طرز تهیه چای سفید:

نحوه دم کردن چای سفید کمی با سایر انواع چای متفاوت است. در ادامه طرز تهیه چای سفید را در ۴ مرحله به شما آموزش می دهیم:

  1. آب را گرم کنید

برای دم کردن این چای گرانقیمت سعی کنید حتماً از آب تصفیه شده یا آب معدنی استفاده کنید.

آب شیر اگر از کیفیت مناسب برخوردار نباشد ممکن است طعم دلپذیر چای را از بین ببرد.

حواستان باشد که آب جوش را روی برگ های چای نریزید. این کار طعم چای را خراب می کند.

به جای آن، آب را تا آستانه جوش آمدن گرم کنید. یا بگذارید جوش بیاید سپس اجازه دهید ۵ تا ۸ دقیقه بماند و خنک شود.

  1. چای را اندازه بگیرید

به ازای هر سه چهارم پیمانه آب به ۲ قاشق چایخوری جوانه چای سفید یا ۲ قاشق غذاخوری برگ چای سفید نیاز دارید.

اگر چای سفیدی که تهیه کرده اید از مخلوط برگ و جوانه تشکیل شده، به ازای هر سه چهارم پیمانه آب یک و نیم قاشق غذاخوری چای آماده کنید.

  1. چای سفید را دم کنید

آب را روی چای بریزید و بگذارید ۱ تا ۵ دقیقه بماند و دم بکشد.

زمان دم کشیدن به ذائقه خودتان بستگی دارد و هر چه چای بیشتر دم بکشد طعم آن غلیظ تر خواهد بود.

بعد از یک دقیقه چای را بچشید و سپس هر ۳۰ ثانیه دوباره بچشید تا به طعم دلخواه خودتان برسید.

  1. فنجان های چای را از قبل گرم کنید

انجام این مرحله باعث می شود زمانی که چای را در فنجان می ریزید دمای آن تغییر نکند و چای را با طعم خوشایندتری میل کنید.

کمی آب جوش در فنجان ها بریزید تا گرم شوند. سپس آب جوش را خالی کنید و چای سفید را در فنجان ها بریزید و میل کنید.

خواص چای سفید برای سلامتی:

چای سفید یکی از مفیدترین و پرخاصیت ترین انواع چای است و از خواص درمانی معجزه آسایی برخوردار است که در ادامه ۱۶ مورد از آنها را با شما در میان می گذاریم:

  1. بهبود سلامت کبد

یکی از خواص چای سفید برای کبد این است که کاتچین های موجود در آن از بدن در مقابل ابتلا به هپاتیت محافظت می کنند.

پژوهش ها نشان داده اند که کاتچین های موجود در آن از ابتلا به هپاتیت ب جلوگیری کرده و می توانند به بسته شدن چرخه عمر ویروس هپاتیت ب کمک کنند.

با اینحال مصرف افراطی کاتچین ها می تواند کبد را سمی کند. بنابراین پیش از مصرف این چای برای درمان کبد با پزشک خود مشورت کنید.

  1. بهبود سلامت دهان و دندان

چای سفید بر خلاف سایر انواع چای، دندان ها را لک نمی کند و برعکس به حفظ سلامت دهان و دندان کمک می کند.

این چای منبع سرشار فلوراید، کاتچین ها و تانن ها است. به همین دلیل با مقابله با باکتری های تشکیل دهنده پلاک و جلوگیری از پوسیدگی دندان ها به استحکام و تقویت آنها کمک می کند.

  1. مقابله با سرطان

برگ های سفید-نقره ای رنگ چای سفید سرشار از آنتی اکسیدان هستند.

این آنتی اکسیدان ها از جهش های سلولی ژنتیکی که به سرطان ختم می شوند جلوگیری می کنند.

طبق یافته های یکی از پژوهش ها، آنتی اکسیدان های موجود در این چای نه تنها مانع رشد سلول های سرطانی روده شدند بلکه از ابتلای سلول های سالم اطراف به سرطان جلوگیری کردند.

  1. سرشار از آنتی اکسیدان

همانطور که گفتیم چای سفید حاوی میزان بالایی کاتچین است.

کاتچین ها نوعی آنتی اکسیدان پلی فنول هستند و از سلول ها در مقابل آسیب های رادیکال های آزاد محافظت می کنند.

رادیکال های آزاد یکی از عوامل التهاب مزمن، ایمنی پایین و چندین بیماری دیگر از جمله سرطان به شمار می روند.

  1. محافظت از بدن در مقابل بیماری های قلبی

یکی از خواص درمانی چای سفید کمک به سلامت قلب و سلامت قلبی عروقی به صورت کلی است.

آنتی اکسیدان های موجود در این چای با رادیکال های آزاد مقابله می کنند و ریسک بیماری های قلبی مزمن را کاهش می دهند.

فلاونوئیدهای موجود در آن نیز به تثبیت فشار خون کمک کرده و ریسک بیماری های قلبی عروقی را کاهش می دهند.

  1. کمک به کاهش وزن

تحقیقات نشان داده اند که نوشیدن چای سفید می تواند با بالا بردن متابولیسم بدن و کمک به چربی سوزی در کاهش وزن مؤثر باشد.

یکی از خواص چای سفید برای لاغری این است که اگر این چای را در رژیم غذایی خود بگنجانید، متابولیسم تان ۴ تا ۵ درصد بیشتر افزایش می یابد و بدن می تواند کالری بیشتری بسوزاند.

  1. خواص ضد پیری

چای سفید دارای خواص ضد پیری فوق العاده ای است و برای سلامتی پوست بسیار مفید است.

میزان بالای آنتی اکسیدان های موجود در آن با از بین بردن رادیکال های آزاد از پیری زودرس جلوگیری می کنند.

جوانی پوست شما به الاستین و کلاژن موجود در پوست بستگی دارد.

این مواد ترکیبات مهمی هستند که از چروک شدن پوست جلوگیری کرده و جوانی پوست را حفظ می کنند.

چای سفید با جلوگیری از فعالیت آنزیم هایی که باعث از بین رفتن این ترکیب ها می شوند به جلوگیری از چروک شدن پوست کمک می کند.

علاوه براین در درمان التهابات پوستی بخصوص پسوریازیس، آکنه، اگزما و شوره کمک می کند.

جهت بهره مندی از خواص پوستی می توانید آن را به صورت خوراکی مصرف کرده یا به صورت موضعی روی محل مبتلا به بیماری بمالید.

پلی فنول های موجود در این چای نه تنها الاستین و کلاژن پوست را تقویت می کنند، بلکه در مقابل اشعه ماوراء بنفش نور خورشید نیز از پوست محافظت می کنند.

  1. کمک در درمان دیابت

پژوهش ها نشان داده اند که مصرف مرتب چای سفید با افزایش ترشح انسولین و کاهش ۴۸ درصدی سطح گلوکز خون به بیماران دیابتی کمک می کند.

کاتچین های موجود در این چای با مقابله با آنزیم های جذب کننده گلوکز، از جذب این ماده در بدن جلوگیری می کنند.

این ویژگی باعث شده این چای از افزایش ناگهانی قند خون جلوگیری کرده و به همین ترتیب در درمان دیابت مؤثر واقع شود.

  1. افزایش تمرکز و انرژی

چای سفید کافئین کمی دارد و همین باعث می شود نوشیدن آن در روزهای گرم تابستان مطبوع و دلپذیر باشد.

کافئین کم باعث می شود این چای آب بدن را نکشد و آب بدن مدت طولانی تری حفظ شود.

خاصیت آرامش بخش چای سفید را می توان به میزان بالای ال-تیانین موجود در آن نسبت داد.

ال-تیانین یک آمینو اسید است که هشیاری را بالا می برد و اضطراب را کاهش می دهد.

  1. مفید برای سلامت مغز

یکی دیگر از خواص چای سفید این است که به بهبود سلامت مغز کمک می کند.

طبق یافته های یکی از پژوهش های انجام شده، کاتچین های موجود در این چای در بهبود حافظه و کاهش سرعت زوال حافظه ی ناشی از پیری نقش دارند.

  1. بهبود سلامت جنسی مردان

چای سفید با بهبود کیفیت اسپرم ها باعث افزایش باروری در مردان می شود.

طبق گزارش یکی از پژوهش ها، عصاره این چای با جلوگیری از آسیب اکسیداتیو بیضه ای کیفیت اسپرم در موش ها را افزایش داده است.

یک پژوهش حیوانی دیگر نیز نشان داده که این چای تحرک و قابلیت بقای اسپرم ها را افزایش می دهد.

  1. خاصیت ضد التهابی

یکی از خواص درمانی چای سفید خاصیت ضد التهابی آن است.

میزان کاتچین بالای موجود در این چای به آن خاصیت ضد التهابی می دهد.

این چای نه تنها التهاب را کاهش می دهد بلکه از بدن در مقابل بعضی بیماری های مزمن محافظت می کند.

همچنین می تواند یک نوشیدنی فوق العاده برای بعد از ورزش باشد چرا که طبق یافته های پژوهش ها به ترمیم سریعتر عضلات پس از ورزش کمک می کند.

  1. تقویت سلامت استخوان ها

پلی فنول های موجود در چای سفید به افزایش تراکم معدنی استخوان ها و محافظت از آنها در برابر آسیب اکسیداتیو کمک می کنند.

پس این چای می تواند از ابتلا به پوکی استخوان کمک کرده و استخوان ها را تقویت کند.

  1. کمک به کاهش کلسترول

درست است که میزان محدودی از کلسترول می تواند برای بدن مفید باشد، اما تجمیع افراطی آن باعث باریک شدن سرخرگ ها شده و به بیماری های قلبی مزمن منجر می شود.

کاتچین موجود در چای سفید با کاهش میزان کلسترول بدن از شما در برابر بیماری های قلبی محافظت می کند.

  1. کمک به کاهش فشار خون

چای سفید سرشار از آنتی اکسیدان های قدرتمند، کاتچین ها و پلی فنول هایی است که به کاهش فشار خون و افزایش الاستیسیته ی رگ ها کمک می کنند.

همچنین این چای خون را رقیق کرده و عملکرد سرخرگ ها را بهبود می بخشد.

  1. جلوگیری از ابتلا به بیماری پارکینسن و آلزایمر

پلی فنولِ ای جی سی جی (EGCG) که در آن وجود دارد در از بین بردن رادیکال های آزاد و کاهش التهاب مؤثر است.

ای جی سی جی با جلوگیری از تجمع پروتئین و آسیب عصبی از ابتلا به بیماری های پارکینسن و آلزایمر جلوگیری می کند.

طبق یافته های پژوهش ها افرادی که به طور مرتب چای سفید مصرف می کنند ۱۵ درصد کمتر در معرض ابتلا به این بیماری ها قرار دارند.

بهترین زمان خوردن چای سفید:

بهترین زمان خوردن چای سفید هنگام صبح و پس از هر وعده غذایی است.

البته حواستان باشد که روزانه بیشتر از سه فنجان چای مصرف نکنید.

مضرات چای سفید:

با اینکه چای سفید خواص درمانی بسیاری دارد اما بهتر است بدانید که اگر بیش از حد مصرف شود ممکن است اثرات جانبی نامطلوبی داشته باشد.

مضرات آن عموماً به کافئین موجود در آن برمی گردند.

درست است که میزان کافئین در چای سفید معمولاً از سایر انواع چای کمتر است، اما باید آگاه باشید که کدام یک از انواع چای سفید را مصرف می کنید. بعضی از انواع این چای در واقع کافئین بیشتری از سایر انواع چای دارند.

به ویژه زنان باردار باید در مورد میزان مصرفی خود در روز دقت به خرج بدهند. چرا که مصرف بیش از ۲۰۰ میلی گرم کافئین در روز ممکن است در مراحل انتهایی بارداری اثرات مضر و مشکلاتی بر جا بگذارد.

علاوه براین، مصرف افراطی کافئین باعث افزایش اضطراب، بی خوابی، سرگیجه و مشکلات گوارشی می شود.

منابع: teahow و stylecraze و cashkaro و thespruceeats و cupandleaf

شما همچنین ممکن است مانند

ارسال یک دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.