۲۰ خاصیت شگفت انگیز چای سیب به همراه ۹ دستور تهیه دمنوش سیب

مدت زمان مطالعهسیب یکی از محبوب ترین میوه ها در سراسر جهان است چرا که علاوه بر طعم لذیذی که دارد حاوی مواد مغذی و آنتی اکسیدان بالایی است.

ضرب المثل معروف انگلیسی “روزی یک عدد سیب شما را از پزشک بی نیاز میکند” گواهی بر فواید بی نظیر این میوه است.

به همین ترتیب چای سیب نیز یک نوشیدنی مقوی، سالم و پرفایده است که در مطلب پیش رو به آن می پردازیم.

خواص چای سیب:

۱. پیشگیری از سرطان

اثر ضد سرطانی سیب موضوع اصلی مطالعات بسیاری بوده است.

چای سیب با دارا بودن ترکیباتی به نام کامفرول،کاتچین،کوئرستین و دیگر ترکیبات آنتی اکسیدان، ماده طبیعی و بی نظیری در مقابله با سرطان است.

اکثر یافته ها بیانگر تاثیر بالای سیب بر روی سرطان ریه است.

البته تاثیر سیب در بهبودی سرطان سینه و روده نیز مشاهده شده است.

۲. حمایت از باکتریهای مفید بدن

یکی از مهم ترین و غیر قابل انکار ترین بخش های مربوط به سلامت بدن، باکتری های مفیدی هستند که ساکن بدن می باشند.

سیب و چای سیب، سیب تقویت عملکرد باکتریهای مفید (به ویژه انواع ساکن در روده) می شود.

پژوهش های انجام شده حاکی از آنست که ترکیبات سیب باعث تنظیم متابولیسم در سیستم گوارشی و افزایش باکتری های مفیدی می شوند که باکتری های مضر و سموم مواد غذایی را حذف می کنند.

۳. رفع یبوست و تقویت عملکرد روده ها

چای سیب سطح بالای فیبر و مالیک اسید دارد که منجر به این امر می شود.

۴. پشتیبانی از سیستم ایمنی

سیب و چای سیب دو خوراکی مهمی هستند که باید به رژیم غذاییتان اضافه کنید، چرا که این دو مقادیر بالای ویتامین ث و دیگر ترکیبات موثری دارند که بدن را در برابر بیماری ها از جمله انواع خود ایمنی حفاظت می کنند.

برای مثال هنگام دم کردن چای سیب ترکیبات فعالی از سیب آزاد میشود که در مقابله با بیماری پارکینسون موثر است.

۵. کمک به کاهش وزن

۶. جبران کم خونی

سیب و چای سیب دو منبع غنی از آهن می باشند؛ آهن عنصری است که در درمان کم خونی حرف نخست را میزند.

کم خونی به کمبود هموگلوبین در خون اطلاق می شود که با افزایش دریافت آهن قابل جبران است.

آهن جزء لاینفک گلبول قرمز است که در متابولیسم آن نقش ویژه ای دارد.

افزایش ذخیره آهن در بدن به افزایش گلبول های قرمز منتهی میشود، افزایش تعداد گلبول های قرمز هم نه تنها باعث رفع کم خونی می شود بلکه از طریق بهبود کیفیت اکسیژن رسانی به اندامها سبب بهبود عملکرد ارگان های حیاتی بدن می شود.

۷. منبع انرژی

سیب و چای سیب در کاهش ضعف و انرژی بخشی به افراد ضعیف بسیار موثر هستند.

به همین دلیل مصرف آن همواره به افراد بیمار در حال بهبودی که دچار ضعف شده اند توصیه میشود تا به سرعت انرژی از دست رفته خود را بازیابند.

گفته می شود در سیب پروتئین خاصی وجود دارد که با گروهی از ترکیبات آنتی اکسیدان موجود در آن، ترکیب شده و  انرژی زا می شوند.

۸. سم زدایی بدن

چای سیب فرایند حذف مواد سمی از طریق دستگاه گوارش را تسهیل میکند.

۹. پیشگیری از دیابت

در سیب و چای سیب ترکیباتی به نام پلی فنول وجود دارند که در پیشگیری از دیابت اعمال زیر را انجام می دهند:

  • کنترل نوسانات ناگهانی قند خون
    ترکیبات پلی فنولی موجود در سیب، میزان جذب قند از مواد غذایی را کاهش می دهند؛ به این ترتیب نوسان قند خون کاهش می یابد و این یک فاکتور مهم در کنترل دیابت است.
  • تسهیل اتصال انسولین به سلولها
    پلی فنولها گیرنده های انسولین موجود در سطح سلول را فعال میکنند، به این ترتیب هورمون انسولین با اتصال به سلولها قادر خواهد بود قند را از جریان خون خارج کند.
  • علاوه بر ترکیبات پلی فنولی، قند طبیعی موجود در سیب، فروکتوز، نیز در کنترل قند خون موثر است.

۱۰. پیشگیری از آلزایمر

اگر فعالیت رادیکالهای آزاد سبب تحلیل مغز شود، علایم بیماری آلزایمر ظاهر می شود.

چای سیب سرشار از آنتی اکسیدان بوده و با مهار رادیکالهای آزاد احتمال بروز آلزایمر را کاهش میدهد.

۱۱. تقویت حافظه

یکی از اثرات سیب و چای سیب افزایش میزان انتقال دهنده های عصبی (استیل کولین) در مغز است که نتیجه آن تقویت حافظه و قدرت حل مسئله خواهد بود.

۱۲. پیشگیری از پارکینسون

تخریب خودبخودی سلول های عصبی تولیدکننده ترکیب دوپامین از جمله دلایلی است که منجر به بیماری پارکینسون می شود.

سیب و چای سیب با کمک به حفظ یکپارچگی سلول های عصبی از درصد وقوع این امر می کاهد.

۱۳. بهبود بیماری های تنفسی

دستگاه تنفسی ما نسبت به التهاب بسیار حساس است و تعدادی از مشکلات تنفسی مستقیما به التهاب غشاها و یا سلول های سیستم تنفسی مربوط است.

آسم جدی ترین حالت التهاب ریوی است. این چای گیاهی باخاصیت ضد التهابی بالایی که دارد میتواند در ردیف درمان های گیاهی آسم قرار گیرد.

۱۴. بهبود روماتیسم و تسکین دردهای روماتیسمی

سیب و چای سیب به واسطه مقادیر بالای فلاونوئیدها و دو ترکیب به نام های مایکری ستین و کامفرول می توانند احتمال ابتلا به روماتیسم و مشکلات التهابی از قبیل آرتروز و نقرس را کاهش دهند.

۱۵. مراقبت از پوست

این خاصیت به علت وجود آنتی اکسیدان ها در میوه و پوست سیب است که اثرات منفی افزایش سن، رادیکالهای آزاد و اشعه ها را بر روی پوست کاهش داده و از طرفی هم بازسازی سلول های پوستی پیر و فرسوده را کلید میزند.

۱۶. مبارزه با کلسترول

۱۷. کم کالری

۱۸. کاهش احتمال بیماریهای قلبی

۱۹. درمان اسهال

۲۰. تقویت استخوانها

خواص دمنوش سیب ترش:

۱. بهبود عملکرد روده

سیب ترش سرشار از فیبر می باشد که از این طریق سبب پاکسازی و تسهیل حرکات روده و دفع مطلوب میشود.

۲. سرشار از مواد معدنی

چای سیب ترش محتوی عناصر معدنی از قبیل آهن، روی، مس، منگنز و پتاسیم میباشد که تمام آنها برای داشتن بدنی سالم ضروری اند.

۳. پاکسازی عروق خونی از وجود چربیها

۴. مقابله با سرطان پوست

این خاصیت نتیجه تمرکز بالای ویتامین ث می باشد.

۵. غنی از ویتامین

ویتامین های دمنوش سیب ترش عبارتند از:

  • ویتامین A
    مفید برای بینایی، بیماری های چشمی، سنگ های دستگاه ادراری، دندان و استخوان، غدد درونریز، شوره سر و اختلالات پوستی
  • ویتامین B
    موثر بر عملکرد صحیح سیستم عصبی و هم چنین کمک به سلامت سلول های خونی، مغزی، گوارشی و پوستی
  • ویتامین C
    مفید برای بیماریهای قلبی و عروقی، مشکلات ژنتیکی، چین و چروک پوست و اختلالات سیستم ایمنی

۶. سم زدای طبیعی برای کبد، کلیه ها و سیستم گوارشی

۷. ضد دیابت

۸. ضد چاقی

۹. ضد التهاب

۱۰. زیبایی

۱۱. ضد خونریزی

سیب سبز، آب سیب سبز و چای سیب سبز منابع غنی از ویتامین K می باشند.

این ویتامین از مهم ترین فاکتورها در موضوع بند آمدن خون و لخته شدن آن می باشد. لذا نوشیدن چای سیب سبز در حالات زیر توصیه میگردد:

  • افرادی که دچار جراحت و زخم هستند.
  • زنانی که خونریزی های ماهیانه شدیدی دارند.

۱۲. استحکام استخوانها
این نوشیدنی غنی از عنصر کلسیم می باشد پس گزینه مناسبی برای تقویت استخوانها و دندانهاست.

۱۳. سلامتی پوست

  • ضد پیری
  • تحکیم بافت پوست
  • تغذیه پوست
  • بهبود بیماریهای پوستی
  • ضد آکنه
  • رفع تیرگی دور چشم

۱۴. سلامتی مو

  • تحریک رویش مو
  • رفع شوره سر

عوارض جانبی چای سیب

تاکنون عوارضی از جانب چای سیب مشاهده و شناخته نشده است با این حال ممکن است در افرادی که به میوه ها حساسیت نشان می دهند ایجاد آلرژی کند.

چگونه چای سیب درست کنیم؟

در اینجا قصد داریم تا روش تهیه ۹ دمنوش سیب مختلف را به شما بیاموزیم:

۱. طرز تهیه چای سیب و دارچین:

مواد لازم:

  • سیب تازه و سالم
  • آب
  • دارچین

دستور تهیه:

  1.  ۳ تا ۴ عدد سیب را پوست کنده و به صورت قطعات مکعبی (نگینی متوسط) خرد کنید.
  2.  ۶ تا ۸ فنجان آب را در کتری ریخته و بجوشانید.
  3. آب جوش را به تکه های سیب افزوده و به مدت ۱۵ دقیقه بجوشانید.
  4. در طول این مدت ۲ چوبه دارچین به ترکیب فوق بیفزایید.
  5. سپس به خوبی هم زده و در آن را ببندید.
  6. در پایان مدت تعیین شده شعله را خاموش کرده و چایتان را نوش جان کنید.

۲. طرز تهیه دمنوش سیب، آبلیمو و دارچین:

مواد لازم:

  • یک عدد سیب سالم
  • سه فنجان آب
  • یک قاشق غذاخوری آبلیمو
  • یک عدد چای کیسه ای
  • چوبه یا پودر دارچین

دستور تهیه:

  1. آبلیمو و چای را به آب افزوده و روی شعله گاز قرار دهید.
  2. در طول مدتی که منتظرید چای بجوشد، سیب را به قطعات ریزی خرد کنید و سپس به چای در حال جوش بیفزایید.
  3. پس از پنج دقیقه دارچین را نیز به ترکیب فوق بیفزایید.
  4. چای را از صافی عبور داده و نوش جان نمایید.

۳. طرز تهیه دمنوش سیب، آبلیمو ،میخک و دارچین:

مواد لازم:

  • سه فنجان آب
  • نصف فنجان سیب خرد شده
  • نصف قاشق چایخوری پودر دارچین
  • پودر میخک
  • یک قاشق غذاخوری آبلیمو
  • یک چهارم قاشق چایخوری پودر فلفل
  • عسل

دستور تهیه:

  1. تمام مواد گفته شده به غیر از عسل را به ظرفی ریخته و حرارت بدهید تا جایی که به جوش آمده و اندازه آن به دو فنجان کاهش یابد.
  2. شعله را خاموش کرده و قطعات سیب را به چای بیفزایید.
  3. در ظرف را گذاشته و پنج دقیقه منتظر بمانید.
  4. چای را از صافی عبور داده و به مقدار دلخواه عسل بیفزائید.

۴.طرز تهیه چای سیب خشک:

مواد لازم:

  • تکه های سیب خشک شده
  • دو چوبه دارچین
  • ۴ عدد میخک
  • پنج فنجان آب سرد
  • عسل یا شکر

دستور تهیه:

  1. ورقه های سیب خشک، دارچین، میخک و آب را در یک کتری ریخته و حرارت بدهید تا به جوش بیاید.
  2.  شعله را کم کرده و به مدت ۱۵ دقیقه هم بزنید.
  3. شعله را خاموش کرده و از صافی بگذرانید.
  4. در صورت تمایل چایتان با شکر یا عسل شیرین کرده و نوش جان نمایید.

۵. طرز تهیه دمنوش سیب به سبک ترکی(Turkish apple tea):

مواد لازم:

  • ۱۲ عدد تکه سیب خشک شده
  • یک عدد برگ نعناع
  • ۴۰۰ میلی لیتر آب
  • دارچین
  • میخک
  • لیموی تازه
  • شکوفه گل محمدی خشک شده
  • عسل
  • زنجبیل

دستور تهیه:

  1. دارچین، میخک و گل محمدی را به آب سرد افزوده و بجوشانید.
  2. سپس شعله را کم کرده و تکه های سیب، زنجبیل و ورقه لیمو را اضافه کنید.
  3. در کتری را گذاشته و فقط پنج دقیقه روی شعله ملایم حرارت دهید.
  4. چای را از روی شعله برداشته و نعناع را اضافه کنید.
  5. در آن را گذاشته و چند دقیقه منتظر بمانید.
  6. چای را از صافی عبور داده و در صورت تمایل عسل یا شکر افزوده و نوش جان کنید.

۶. طرز تهیه چای به، سیب و دارچین:

روش اول

مواد لازم:

  • ۲ عدد به
  • ۲ عدد سیب
  • چوبه دارچین

دستور تهیه:

  1. به و سیب را به خوبی بشویید و سپس به شکل مکعب خرد کنید.
  2. پنج فنجان آب را در کتری ریخته و بجوشانید.
  3. قطعات به و سیب را به آب جوش بیفزایید.
  4. پس از پنج دقیقه شعله را خاموش کرده و یک عدد چوبه دارچین به آن بیفزایید.
  5. در کتری را گذاشته و پنج دقیقه منتظر بمانید.
  6. چای را از صافی عبور داده و نوش جان نمایید.

۷. طرز تهیه دمنوش به و سیب:

مواد لازم:

  • تکه های به
  • سیب خشک شده
  • آب

دستور تهیه:

  1. آب را جوشانده و شعله را خاموش کنید.
  2. به ازای هر فنجان آب جوش یک قاشق غذاخوری به و سیب خشک شده به آن اضافه کنید.
  3. بیست دقیقه منتظر بمانید تا چای به خوبی دم بکشد.

۸. طرز تهیه چای سرد سیب ترش (Iced green apple tea):

مواد لازم:

  • یک قاشق چایخوری از چای مورد علاقه تان
  • یک گرم زنجبیل تازه
  • دو عدد سیب ترش
  • شکر
  • برگ نعناع تازه

دستور تهیه:

  1. چای و زنجبیل را به آب جوش بیفزایید.
  2. چای را از صافی گذرانده و قطعه های سیب را به آن بیفزایید.
  3. مخلوط چای و سیب را به مدت پنج تا ده دقیقه حرارت دهید.
  4. شعله را خاموش کرده و چای را در یک پارچ بریزید.
  5. چای را حداقل به مدت یک ساعت در یخچال بگذارید.
  6. سپس مقدار یک قاشق غذاخوری شکر و یک فنجان آب سیب سبز به چای افزوده و چند تکه یخ در آن بیندازید.
  7. آیس تی خود را با چهار عدد برگ نعناع و سیب های حلقه شده تزئین و نوش جان کنید.

۹. دمنوش سیب ترش:

مواد لازم:

  • ۲ عدد سیب ترش
  • یک قاشق چایخوری پودر دارچین
  • نصف قاشق چایخوری پودر زنجبیل

دستور تهیه:

  1. چهار فنجان آب را در کتری ریخته، دارچین و زنجبیل را به آن بیفزایید.
  2. محتویات کتری را حرارت دهید تا بجوشد.
  3. سپس هر کدام از سیبها را هشت قطعه کرده و به محتویات کتری اضافه کنید.
  4. حرارت دهی را تا پنج دقیقه ادامه داده و شعله را خاموش کنید.

منابع plantshospital و lifealth و indianhealthyrecipes و foodrecipeshub و stylecraze

 

شما همچنین ممکن است مانند

ارسال یک دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.