آشنایی با ۲۰ خاصیت چای گلابی به همراه ۳ روش تهیه بی نظیر آن !!!

خواص چای گلابی:مدت زمان مطالعه

۱. مبارزه بر علیه رادیکالهای آزاد

حضور ویتامین ث، ویتامین کا و عنصر مس در گلابی و چای گلابی به ایجاد این خاصیت منجر می شود.

۲. بهبود بیماریهای قلبی

مقادیر زیادی از فیبر یکی از بهترین مزایای گلابی است و با کاهش میزان کلسترول بدن، خطر بروز بیماری های قلبی را تا ۵۰ درصد کاهش می دهد.

همچنین آنتی اکسیدانهای پروسیانیدین و کوئرستین با کاهش فاکتورهای موثر بر بیماری های قلبی به ویژه فشار خون بالا ریسک حملات قلبی را کاهش می دهند.

۳. ممانعت از سرطان

ترکیبات آنتوسیانین، سینامیک اسید و ترکیبات فلاونوئیدی موجود در گلابی و چای گلابی میتوانند در مقابله با سرطان های ریه، معده، مثانه و تخمدان موثر باشند.

فیبر با اتصال به سلولهای سرطانی، اقداماتی را روی آنها اعمال کرده و سبب حذف آنها میشود و بدین ترتیب ریسک سرطان روده را کاهش میدهد.

مصرف روزانه یک گلابی بعد از دوران یائسگی احتمال سرطان سینه را به میزان ۳۴ درصد کاهش میدهد.

۴. بدون واکنشهای آلرژیک

گلابی در قیاس با سایر میوه ها کمترین حد از حساسیت را نشان می دهد پس برای کودکان و افرادی که بدن مستعد آلرژی و حساسی دارند انتخاب سالمی به شمار میرود.

۵. کنترل میزان قند خون

اگرچه گلابی میوه ای شیرین است ولی با داشتن شاخص گلیسریک کم و فیبر بالا سبب کنترل میزان قند خون و پیشگیری از دیابت می شود.

۶. تقویت سیستم ایمنی

درصد بالای آنتی اکسیدان هایی چون ویتامین ث و عنصر مس در چای گلابی سیستم ایمنی را تقویت میکند.

۷. پیشگیری از پوکی استخوان

امروزه مشکلات مربوط به استخوان بسیار شایع می باشند، پس برای حفظ سلامتی استخوانها، حفظ تعادل pH بدن از اهمیت بالایی برخوردار است،

بدین منظور مصرف روزانه مقدار معینی عنصر کلسیم بسیار توصیه شده است.

باید توجه داشته باشیم که دو موضوع مصرف کلسیم و جذب کلسیم متفاوت از یکدیگر بوده و بدن بایستی آمادگی لازم را جهت جذب کلسیم مصرف شده داشته باشد.

گلابی و چای گلابی دو منبع غنی از عنصر بور میباشند، این عنصر با اتصال به کلسیم مصرف شده زمینه جذب کلسیم را در بدن افزایش میدهد.

۸. افزایش سطح انرژی

قندی که در گلابی و چای گلابی وجود دارد به آسانی جذب بدن شده و به سرعت به انرژی تبدیل میشود.

از این رو نوشیدن این چای میتواند در تامین انرژی روزانه نقش مفیدی داشته باشد.

۹. بهبود عملکرد سیستم گوارشی

یک گلابی با اندازه متوسط یا یک فنجان چای تهیه شده با همین مقدار گلابی به طور متوسط ۲۰ تا ۳۵ درصد از نیاز روزانه به فیبر را تامین می کند.

از آنجایی که فیبر موجود در گلابی به هر دو شکل محلول و نامحلول است، به آسانی در طول روده جابجا شده و سبب تسهیل حرکات عضلانی روده میشود، ضمن اینکه پولیپ های احتمالی روده را بهبود می بخشد.

علاوه بر فوایدی که در رابطه با فیبر گفته شد این ماده عمل جذب و دفع روده را نیز تسهیل میکند.

۱۰. مصرف چای گلابی در دوران بارداری

به منظور جلوگیری از نواقص مادرزادی در نوزادان، زنان بایستی در دوران بارداری خود مرتبا فولیک اسید مصرف نمایند.

چای گلابی میزان قابل توجهی فولیک اسید طبیعی دارد و یک مکمل سالم و بسیار مفید در طی دوران بارداری می باشد.

۱۱. چای گلابی ابزاری برای گرفتن کودک از شیر مادر

برای جدا کردن فرزند از شیر مادر، تغذیه کودک با چای گلابی توصیه میشود.

چراکه این میوه حساسیت زایی ناچیزی داشته و میزان اسیدیته آن نیز پایین است پس مشکلات گوارشی ایجاد نمی کند.

برای نیل به این هدف توصیه میشود ابتدا پوست گلابی را کنده، سپس با مقداری آب حرارت دهید.

توجه داشته باشید که نگرفتن پوست گلابی می تواند سبب ایجاد دل پیچه در کودک گردد؛ به علاوه مصرف این چای در صورت اسهال توصیه نمی شود.

۱۲. مفید برای کیسه صفرا

۱۳. رفع التهابات روده

۱۴. بهبود آرتروز

۱۵. بهبود نقرس

۱۶. تعدیل فشار خون

گلوتاتیون و ترکیبات آنتی اکسیدان حاضر در گلابی به کنترل فشار خون کمک میکنند.

۱۷. کاهش تب

۱۸. ضد التهاب

اگرچه التهاب یک پاسخ ایمنی است، اما اگر به حالت مزمن یا طولانی مدت درآید میتواند به سلامت شما آسیب زده و مشکلاتی از قبیل بیماریهای قلبی و دیابت نوع ۲ را ایجاد کند.

گلابی و البته چای گلابی منبع غنی از ترکیبات فلاونوئیدی، عنصر مس، ویتامین ث، ویتامین کا و آنتی اکسیدانها میباشد که اصلی ترین نقش را در مقابله با بیماریهای التهابی دارند.

۱۹. کاهش احتمال دیابت

چای تهیه شده از گلابی (به ویژه نوع قرمز) به دلیل مقادیر بالای آنتوسیانین ریسک دیابت نوع دو را به میزان ۲۳ درصد کاهش می دهد.

۲۰. کاهش وزن

وجود مقادیر بالای آب و فیبر در گلابی سبب میشود فرد احساس گرسنگی نداشته باشد پس برای کاهش وزن به شما کمک میکند.

چای گلابی محتوی قطعات گلابی نیز میتواند برای کاهش وزن انتخاب مناسبی باشد.

طرز تهیه چای گلابی:

مواد لازم:

  • نصف فنجان شکر
  • ۴فنجان آب
  • ۲عدد گلابی
  • زنجبیل به اندازه ۳ سانتیمتر

دستور تهیه:

  1. مقداری آب را در یک ظرف بریزید.
  2. گلابی ها را پوست کنده و به قطعات نسبتا درشتی خرد کرده و به آب بیفزائید.
  3. زنجبیل را به ۵ قسمت تقسیم کرده به محتویات ظرف اضافه کنید.
  4. ظرف را روی شعله متوسط حرارت دهید، تا جایی که به جوش آید.
  5. شعله را کاهش داده و چای را در دمای ملایم به مدت ۳۰ دقیقه حرارت داده و هم بزنید. (تا جایی که قطعات گلابی به خوبی نرم شوند)
  6. شعله را خاموش کرده و چای را از صافی عبور دهید.

طرز تهیه چای گلابی و پرتقال:

مواد لازم:

  • ۱ عدد پرتقال
  • ۳ فنجان آب
  • ۴۰۰ میلی لیتر آب گلابی
  • ۱ قاشق غذاخوری عسل
  • ۱ عدد چوب دارچین به اندازه ۱۰ سانتیمتر
  • میخک
  • ۶ عدد چای کیسه ای

دستور تهیه:

  1. پوست پرتقال را گرفته و آب آن را بکشید.
  2. آب و آب گلابی را به آب پرتقال و عسل بیفزائید.
  3. یک کیسه پارچه ای تمیز تهیه کرده و دارچین، میخک و کمی پوست پرتقال در آن گذاشته و با نخی تمیز کیسه را ببندید.
  4. کیسه را در محتویات ظرف رها کنید.
  5. ظرف را روی شعله گاز قرار دهید، پس از اینکه به جوش آمد، شعله را کم کرده و در ظرف را بگذارید.
  6. حرارت دهی با شعله کم را به مدت ۱۰ دقیقه ادامه دهید و سپس شعله را خاموش کنید.
  7. کیسه های چای را به چای میوه ای خود بیفزائید.
  8. به مدت ۵ دقیقه منتظر بمانید.
  9. کیسه های چای و کیسه محتوی دارچین و دیگر چاشنی ها را از ظرف خارج کنید
  10. اکنون می توانید چایتان را بنوشید.

طرز تهیه آیس تی گلابی:

مواد لازم:

  • ۶ عدد چای کیسه ای
  • ۷۵۰سی سی آب جوش
  • ۴ عدد گلابی
  • ۲۴ عدد برگ نعناع
  • ۵۰۰ سی سی آب گازدار

دستور تهیه:

  1. چایهای کیسه ای را به آب جوش افزوده و پس از ۵ دقیقه از آب جدا کنید.
  2. آنرا در یخچال قرار دهید.
  3. یک فنجان آب را روی شعله متوسط قرار داده و دو قاشق غذاخوری شکر به آن بیفزائید.
  4. پس از حل شدن کامل شکر، ترکیب فوق را نیز به یخچال منتقل کنید.
  5. گلابی ها را در مخلوط کن یا غذاساز به طور کامل له کرده سپس از یک الک فلزی آشپزخانه یا پارچه توری عبور دهید.
  6. پوره گلابی را در یک پارچ ریخته و برگ های نعناع را اضافه کنید.
  7. چای سرد شده و ترکیب آب و شکر سرد شده را نیز به پوره داخل پارچ بیفزائید.
  8. مخلوط کلی را در یخچال بگذارید.
  9. پس از یک ساعت به چای سرد خود آب گازدار و یخ افزوده و نوش جان کنید.

منابع stylecraze و healthline و foodnetwork و eatingwell و  snixykitchen

شما همچنین ممکن است مانند

ارسال یک دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.