خواص اعجاب آور کلروفیل

غذاهای سبز رنگ گیاهی به سلول هایمان قدرت می بخشند.مدت زمان مطالعه

تا کنون چند بار به شما توصیه کرده اند که سبزی های غذایتان را بخورید؟

کلم پیچ، کلم چینی، گیاه خردل، بروکلی و… سبزیجاتی که به عنوان غذاهای برتر مورد توجه قرار گرفتند و بارها به عنوان سالم ترین غذاها ارزیابی شده اند.

اگرچه ترکیبات این غذاها مثل فیبر، مواد معدنی مغذی و آنتی اکسیدان به سلامتی ما کمک می کنند اما خود رنگ سبزشان هم برای سلامتی بسیار مفید است.

چرا این سبزیجات سبز هستند؟

چگونه به سلامتی ما کمک می کنند؟

آنها به دلیل وجود مقدار زیادی کلروفیل سبزرنگ هستند. کلروفیل از ریشه ی کلمه ی لاتین “ برگ سبز green leaf ” می آید و علت رنگ سبز برگها است.

کلروفیل در سلول های برگها و دیگر بخشهای گیاه که درمعرض نور خورشید قرار دارند به وجود می آید.

گیاهان سبز نور خورشید را جذب و آنرا تبدیل به انرژی می کنند. به این فرایند “فتوسنتز” می گویند. کلروفیل آن ماده ی شیمیایی است که این تغییر حالت را ممکن می کند.

ساختار کلروفیل و هموگلوبین (مولکولی که اکسیژن را در خون ما حمل و جابه جا میکند) بسیار شبیه به هم هستند.

تفاوت عمده ی این دو آن است که کلروفیل، در مرکز خود مولکول منیزیم دارد در حالی که هموگلوبین، مولکول آهن دارد.

در بسیاری از مطالعات نشان داده شده است که نوع دیگری از کلروفیل به نام کلروفیلین وجود دارد که محلول در آب است و عملکردی مانند کلروفیل از خود نشان می دهد.

فواید زیادی برای غذاهای مملو از کلروفیل ذکر شده است از جمله :

  1. کلروفیل موجود در غذا باکتریهای مضر را در دستگاه گوارش از بین می برد.
  2. مصرف کلروفیل، تعداد گلبول های قرمز خون را افزایش داده و در نتیجه باعث افزایش مصرف اکسیژن توسط بدن می شود.
  3. کلروفیل همچنین باعث کاهش اتصال سلولهای سرطان زا به رشته های DNA موجود در کبد و دیگر اندام ها می شود.
  4. همچنین می تواند کلسیم اگزالاتِ(calcium oxalate) موجود در سنگ های کلیه را تجزیه و نابود کند.
  5. یکی دیگر از عملکرد های کلروفیل، قارچ های انگلی را غیر فعال می کند.
  6. همچنین کلروفیلین با جذب یک سم انگلی به نام افلاتوکسین ب (aflatoxin B) امکان ابتلا به سرطان کبد را کاهش می دهد.

اخیرا طی یک گزارش تحقیقی سوالی مطرح شد که آیا پستانداران هم می توانند از نور خورشید انرژی تولید کنند؟

آیا ما انسانها هم مانند گیاهان هستیم؟

در مطالعه ای نشان داده شده است که با داشتن رژیم غذایی مملو از کلروفیل، میتوکندری می تواند انرژی ATP از نور خورشید تولید کند.

این تحقیقات اگر تایید شوند می توانند دلیل انرژی بیشتر مردم در زیر نور خورشید را توضیح دهد مخصوصا زمانی که رژیم غذایی مملو از کلروفیل داشته باشند.

همه ی گیاهان سبز و بیشتر سبزیجاتی که ما مصرف می کنیم حاوی کلروفیل هستند. برخی از سبزیجات مقادیر بیشتری کلروفیل دارند مانند اسفناج .

از دیگر سبزیجات که منبع کلروفیل هستند می توان مارچوبه، سبزی چغندر، فلفل دلمه ای، کلم بروکلی، کلم بروکسل، کلم سبز، کرفس، سبزی کولی، لوبیا سبز، نخود سبز، کلاله، تره فرنگی، زیتون سبز،جعفری، کاهو، سبزیجات دریایی، لوبیای سوئیسی، سبزی شلغم و یونجه را نام برد.

دفعه ی بعدی که سبزی مصرف کردید، لحظه ایی تامل کنید تا شیمی پیچیده ی کلروفیلی که به سلامتی ما کمک می کند و از بروز بیماری ها جلوگیری می نماید را درک کنید.

با افزایش مصرف سبزیجات، می توانید به قلب و بدن خود قدرت ببخشید تا عملکرد بهتری داشته باشند و ممکن است به بدن کمک کنید تا مانند یک گیاه، انرژی ATP تولید کند.

بر گرفته از huffpost

 

شما همچنین ممکن است مانند

ارسال یک دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.